Ги пиев ubiquinol од 100 на солгар затоа што само тие можев да ги најдам кај нас а ми се брзаше ама да имав повеќе време ќе си ги порачав од и херб на now затоа што е многу поисплатливо
Spored ovaa sto go kazavte izgleda deka i jas nema da gi refundiram zatoa sto nemam zemeno izvestaj od transfuziolog nitu pak nesto sum proverila preku krv
И јас исто приватно ги зимам , па од кај маѕичната па немало термини па незнам што налет више , не цедат до максимум
Pa ni jas , imam krv ispituvano i pokazalo deka treba kleksani , ama toa go potvrdile ginikolozi specijalisti , neli IVF doktorive se privatno , ama nema potvrda od TRANSFUZIOLOG , a ochigledno spored zenskive, fondot samo od nego prifaka ... Taka da papala maca ... A i da zakazish termin na transfuzilogija isto se cheka .. Mnogu sum revoltirana ... sto ne maltretiraat kako da ni e malku pa ushte malku
Jas gi refundirav i so izvestaj od ginekolog od opsta bolnica. Odev so izvestajot od transferot od ivf doktorot vo bolnica, tamu gledaat deka pisuva kleksan i mi prepisuvase i ginekolog od bolnica i toj mi go prifakjaa vo fzo. Sega ova e od pred skoro 2 god, ama i drugarka moja taka sega gi refundirase. Isto vazat pravilata, prvo izvestaj od ginekolog od bolnica, pa odis kaj maticen ti prepisuva i ti dava recepta i posle vo apteka so smetkopotvrda i fiskalna da ti dadat. Toa go pravev se vo isti den i nemav problem so refundiranje.
Epa taka e podobra varijanta , otkolku na transfuzilogija da se cheka ... Odeshe gore na 3 kat , vi oddelot za sterilitet ???
Tie se dva nacina za refundacija Ili izvestaj od transfuziolog na drzavno Ili od ginekolog od Gak Ili od bolnica, komplicirano e I ne efer da se baftame po toa ama ete na maticnive ne Im dozvoleno.oni da gi ni prepisat pa da ne se macime, jas cela bremenost I posle poradjaj treba taka da stogo vodam red pratam termini I se ne se malku pari so toa sto 7 mesec sum a isplata imav duri od prosliot mesec pocnaa vo mojo grad zadolzen sluzbenik bil vo izzborna komisija I nikoj ne gi cepnal predmetite I sea.mi isplatija odednas.
Mozes i od GAK ako si od sk, jas zemav izvestaj od opstata bolnica od mojot grad, od oddel za ginekologija.
Isto taka sega i jas napraviv, zadutre odam da podnesam dokumenti. Maticnata rece nikakov problem nema. I jas sve zavrsiv vo eden den.
Женски на 5ти ден има потенцијални бластоцисти, но сеуште не биле баш како треба, ќе почекале до утре 6ти ден да видат дали ќе се отворат. Дали некоја има вакво искуство, а да било позитивно? Фала ви.
Devojki mnogu mi se povraca od sto misliye deka mi e , ne veruvam deka bremenost ponedelnik imav et sto mislite vie deka e, od terapija , od progesteronot