Девојки, две прашања. Некоја да не знае декапептил 0,1 mg инекциите колку коштаат во аптеките кај нас? И дали некоја што била во процедура во Ремедика периодов има инфо дали пред пункција/трансфер/операција бараат ПЦР ковид тест и за целосно вакцинирани пациентки? Или доволен е сертификатот за вакцинација?
138254"]Ako pies estrofemi, mozno e da e od niv, pisuva i na upatstvoto.[/QUOTE] A sto mi sovetuvas da pijam protiv toa ?
Јас имав трансфер во Ремедика почеток на ноември и бараа брз антигенски тест иако бев со две дози вакцинирана два месеци претходно.
Dekapeptilot mislam deka bese 1400-1500 denari. Baraat pcr ili antigen za punkcija i prviot pat na eho koga treba da se stimuliras.
A sto mi sovetuvas da pijam protiv toa ?[/QUOTE] Estrofemot i mene mi deluvase taka. Mnogu mi se povrakjase koga go piev. Nema nisto sto da pravis. Izdrzi se. Ke se naviknes posle nekoe vreme
Хмм, декапептил 1400-1500 ден.? Да не си ги помешала со гонадотропини (стимулации)? Декапептилот би требало да е доста поевтин. Ми треба информација за да знам дали да ги набавувам од странство или цената кај нас е горе-доле иста.
Околу 2700 ден една кутија со 7 инекции. Бараат тест и покрај сертификат за вакцинација, но доволен е брз антигенски, не мора PCR.
Prviot den od stimulacii koga treba eho i ispituvanje na estradiol,baraat pcr. Posle za punkcija samo brz antigen, a za transfer nisto. Da sum gi pomesala so niv . Sega vidov smetka, 3 dekapetili sum gi kupila okolu 1200 denari ( 387 den edno)
E toa ne znaev. Jas napraviv so sfezh embrion transfer i ne mi baraa test togas. Jas imam bolki vo gradite i non stop mi se povraca. Ovaa vece mi e petiot den vo pocetok ne mi bese . Denes nekako neverojatno ne mozam da izdram . A aspirinon dali piesse i kako go piese na gladno ili posle jadene?[/QUOTE] Sve sto ti se slucuva e normalno so terapijata sto ja primis. Ke ti se gadi, ke imas bolki, ke ti se spie ili nema da ti se spie voopsto. Mnogu raboti ke vidis deka ke se slucuvat, nemoj da se opteretuvas so simptomi. Znaj deka od terapijata ti e sve. Posle nekolku vreme,ke moze da ti e od bebce (hope so). Aspirinot go piev preku den, koga mi teknese. Sve dodeka vo sedmiot den ne pocnav da iskrvarim, i go prekinav so naredba od doktorot normalno..
Devojki, od koga napraviv transfer, od vtoriot den pocnaa da me bolaat nenormalno gradii, bas kako za dobivanjee i eve se do deneska nemam dobienoo, nokje nemozam da spijam kolku mi se bolni i poteceni. Do kogaa vaka, ima nekoj iskustvo? Da potsetam deka et e neuspesen.
Da ti padnat malku hormonite i ke ti se smiri Ako si primala i estrofem plus Bashka progesteron Koga prekina terapija?
Sve sto ti se slucuva e normalno so terapijata sto ja primis. Ke ti se gadi, ke imas bolki, ke ti se spie ili nema da ti se spie voopsto. Mnogu raboti ke vidis deka ke se slucuvat, nemoj da se opteretuvas so simptomi. Znaj deka od terapijata ti e sve. Posle nekolku vreme,ke moze da ti e od bebce (hope so). Aspirinot go piev preku den, koga mi teknese. Sve dodeka vo sedmiot den ne pocnav da iskrvarim, i go prekinav so naredba od doktorot normalno..[/QUOTE] A sto mozam prirodno da si primam protiv ovaa ,nesto jadene piene ili nisto nema da pomogvit??? Ovaa mi e treto ivf i nikogas ko sega ne mi bilo.
Pred 5 dena prekinav, se nadevam naskoro ke dobijaam, poludeeev od bolkaa... Inaku prethodnite transferi sum dobivala tocno vo den, duri i porano prviot.
Probaj vo topli kadi i sauni, za da dobies porano od iskustvo kazuvam deka mi pomognale mnogu, a stom dobies i gradite ce ti se smiraat. Hormoni se vo prasane. Pamtam tri pati vo mesecot dobiv po negativniot test i mi trebase 3,4 meseci duri se stabilizira ciklusot.
Околу 400ден треба да се... а за Ремедика незнам По прекин на терапијата за 5-7 евентуално 10дена ќе добиеш... зависи од организмот