Devojki vi blagodaram za sovetot, mu napisav na doktorov i mi pokaci na dve kleksani ma den. Retko slucaevi ko mene imalo ama sepak imalo.
Мене после пункција (не правев трансфер) ми беа 2100. 14 дена боцкав клексани 0.4 двапати дневно по препорака на трансфузиолог.
mene lazarevski me pusti kaj tranfuziologot i so negova preporaka 5 dena dva pati kleksan , posle pak treba da gi proveruvam saka da me sledi bidejki cudno mu bese deka iako sum imala terapija vece nedela dena pak dkmerite mi bea 1560. Za sreca sto sakav izvestaj od nego za refundacija na kleksani, taka me natera so sila da gi ispitvam, i taka doznav. Da znaete kolku go imam kolneto sto trebase da cekam tamu redovi vo laboratorija po cel den a sega samo blagoslovi mu pustam.
Devojki imam 4 neudpesni ivf so krio transfer, so blastocisti oceneti aa, vrakanj po dve, po edno,sega probani i so tridneven osumkletocen ocenet g1, so maski sterilitet sme, kaj mene ispitano se na imunologija, napravena histeroskopija se vo red, skreching, endometrium vo red, hormoni lh, progesteron, estrogen,prolaktin vo red, tsh 1.5, od vase iskustvo nesto sldno da napravam, neznam veke sto da pravam
Мене на трет ден по пункција докторот ми кажа дека нема да правиме трансфер и да прекинам терапија. Веројатно во тој момент не сум го разбрала најдобро, па го прекинав и клексанот (дотогаш примив само 2) , кој го даваат редовно по пункција. Кога по една недела отидов на контрола на ехо, виде дека има доста течност задржано и итно ме прати да проверам хемостаза и со резултатите на трансфузиолог. Тогаш ми беа 2100. По 14 дена кога проверив паднаа на 700 и трансфузиологот ми рече да прекинам со клексани дека ќе се регулира за ден-два. Така и беше. После тоа направив анализи за вродена тромбофилија и ми излегоа еден куп мутации . По два месеца правев уште една стимулација и пункција и тогаш ми се покачија (не како претходниот пат), ама бев покриена на време со клексан и за многу кратко време се вратија во нормала. Така што е нормална појава, само треба да се следи.
Zeniii Najhrabri na cel sveeet ... 11 den bleda linija vtora 12 den debela linija vtora 13 den Beta 905 Nemozam seushte da poveruvaam , placham se smejaam ... Vi posakuvam na site sto pobrgu visoka beta... A na tie so visoka beta , lesna bremenost ... Ve sakam site epteeen ...
Znaci denov so ubavi vesti pocna i se nadevam deka do krajov na denov ce imame i povece ubavi vesti .ti posakuvam se najubavo i da si imas skolska bremenost .
Не сум примала ништо бидејќи не сум правела трансфер. Пред два месеца правев миомектомија и тогаш добив, исто така, 10 дена клексани. Трансфузиологот ми рече пред да правам трансфер да се видиме за да ми препише терапија (секако во договор и со ивф докторот)
pgd uste koga pocnav so krio transfer barav da se napravi pred edna godina na site embrioni vo Skopje togas kako opcija go nudea new born ali bidejki vo red e kareo tipot ne sakaa da pravat, a era test nemam praveno bi trebalo
Off bre, kako jas da se citam, se pronajdov vo ovoj post. Vo ista sostojba sme mila, samo trpenie i kockite da se naredat. Jas planiram da ispitam kletki ubijci dal ima vo matka, bris od matka da se napravi i da vidime sto ke izleze.. Inaku pamet nemam.. Se vo red, na kraj nisto ne e vo red.. Potpolno te razbiram..
Јас имам три Ако ти вршат работа слободно ќе ти ги пратам и ќе ти платам карго ако треба, да ме фати мајата од тебе