Cestitki mila ova sigurno ne e biohemiska bremenost jas imav 3 biohemiski no nikogas ne sum imava volki crvena vtora linija, imaj lesna bremenost
Feminki zdravo. Jas sum na patot za in vitro. Bi sakala da dobijam informacii od vas,kade kaj koj doktor ste pravele i kolku ste zadovolni. Paten bi sakala da znam kolku finansii vi bea potrebni za cela postapka (so vaucer od fondot) Vi blagodaram
Jas sum kako tebe, mene ni se non stop okolu 500, najcesto nad 500, so kleksani sum od nedela dena pred transfer i taka me odrzavaat i plus aspirin. Eve i sega posle kiretaza 1600 mi se d dimerite, ama normalno e posle intervencija kako mene, mene ni terapija ne mi dadoa, sami ke se spustele. Jas kako samouk doktor, aspirin 100 si prepisav
Две линии најцрвени и најубави, да си имаш лесна бременост до крај мила, ова ни одалеку не ми личи на биохемиска Ден за славење, најубавиот момент на радост, неверување, смеа и плачење, ти честитам мила и оваа еуфорија нека не’ прати сите тука
Драги друшки и соборки, Одамна собирам храброст да ви пишам ама пуст страв и грч никако да се натерам. Кога почнав да пишувам на форумот мислев дека кога ќе добијам позитивен тест прво тука ќе пишам ама не испадна така...ок @ladystardust дозна прва, па не дека бев далеку После 3 ивф, три трансфери конечно и јас ги видов долгоочекуваните две цртки. Бета на 10ти ден 220, на 12ти ден 618. Трансферот ми беше на скроз природен циклус (дури и без стоп) со последното замрзнато ембрионче, кое реши да ме награди за целата мака и да се подели на 2...и да, сега носам близначиња и просто не можам да си поверувам дека мене ми се случи тој благослов Уште не сум се израдувала прописно и не знам дали ќе можам пред да ги гушнам живи и здрави, ама му благодарам на бога и на универзумот што ми ја оствари најголемата желба. Сеа, техникалии зашто знам дека повеќето ве интересира...од терапија 5-6 дена пред трансфер примив интралипидна, на ден на трансфер исто и уште една после позитивна бета. На ден на трансфер примив атосибан и 1/4 овитрел покрај интралипидите. После трансфер секој ден аспирин и 0.4 клексан кој го почнав 10тина дена пред трансфер, имприл плус метилирана фолна и навечер само по 1 утрогестан. Два циклуси пред трансферот правев хистероскопија со скречинг и биопсија на ендометриум која откри нешто покачен процент на клетки убијци па од таму произлезе и терапијата со интралипиди. Од симптоми, веќе втората вечер од трансфер ме разбуди болка во пределот на матката и следните 2, 3 дена имав остри кратки болки како сечење неколку пати. 4тиот ден све тоа се смири и почнаа ендометриозни болки и скроз се исплашив дека ништо не биднало. 5тиот ден добив менструални болки што секој месец без исклучок ги имам на 10ти ден после овулација. Тогаш бев убедена дека и овој трансфер бил неуспешен, дури и на маж ми му кажав дека не успеало. 6ти ден тестот покажа солидно дебела линија која беше јасно дека не е од стоп инекцијата. Градите никад не ми биле посплескани и ама ич ич не ме болеа. Почнаа да подболнуваат дури после 2 недели... болките во јајници и како боцкање и пулсирање во матката продолжија и сеуште ги имам од време на време и на пар наврати баш ме извадија од памет... На форумот станав поактивна кога разбрав дека имам висок фсх и низок амх, па за крај сакам да ги охрабрам сите жени што ќе дојдат да читаат за истиов проблем дека не смеат да се откажуваат, тоа се само бројки и во ниеден случај не значат дека не постојат шанси за бременост. И на крај, многу фала на сите што сте пишале свое искуство тука, што сте ми биле поддршка и кога не сте знаеле и што сум научила милион работи за што треба да испитам и направам...секоја една од вас има уддел во мојата среќа Посебно фала на @ladystardust што ме трпи со сите мои панични напади и нерационални стравови. На сите што пријавивте позитивни тестови честитки од срце На сите останати ви посакувам што побрзо да си дочекате високи бети и сите до една следнава 2022 да држиме здрави и слатки бебуши во раце
Бравоооо! Честитки, лесна бременост! Се прерадував како за себе! Влечи не за нос и нас останатите за да се дружиме поскоро во другите труднички теми!
Честитки мила , гали го мешко лесна бременост да имаш ... Господ е голем ете дојде и твојот ред Пс.биопсија на ендометриум за кл.убијци каде правеше ?
Во Систина при хистероскопијата ми беше земен примерок од ендометриум и направени повеќе анализи, датирање на ендометриум, за ендометритис како и процент на нк (клетки убијци)
Прееекрасноо!!!! Честитки од срце. Да сте здрави и живи. Најсреќни, и со лесно до крај. Само убавини ви посакувам. Мислам дека ти ја имаше споделено книгата "it all starts with the egg", ако не грешам. Да знаеш, мислам дека имаше удел во мојата среќа. Госпот е голем. Нека дава кај сите што поскоро.
Bravooo Intralipidnata si zavrsila rabota. Citav i vo Anglija praksa e edna nedela pred transfer, na den na transfer i na pozitivna beta da ja davaat koga se utvrdeni nk ili avtoimuni zaboluvanja. Primas li dekortin pokraj intralipidna? Te prasuvam, zosto mislam deka i mojata "zagatka" ke se resi so kombinacija na intralipidna i pogolemi dozi na decortin i kleksan. Lesna bremenost da si imas
Stvarnooo e ovaa Blagosloooovvv ... choek da se stopi za takva radost... So lesno zenska do kraj ... ❤❤❤
Cestitkii, prekrasna prikaznaa posle tolku maki, neka ti e so leesno do krajot. ♥ Me interesira kolku plati za ovie kletki, toa se mi odi na pamet deka i kaj mene ke izleze deka imam,mora ovaa da go napravam..
Дали некој има направено ера тест да го сподели исходот и дали освен систина се испитува на друго место биопсија на ендометриум за клетки убијци?