@le.soleil , каква инспиративна приказна, ме расплака од убавини. На тие скептичните како мене, со низа на неуспеси ваквите приказни ни доаѓаат ко мелем на рана.. Нека ти е со лесно бременоста, уживај и радувај си се Фала ти за техничкиот дел, . @Taci0903 , @Marie86 , прекрасни вести, девојки, и те како се развеселивме тука. На сите со лесно, и влечете не во труднички сите
Нешто ми кажуваше дека вака ќе не 'изненадиш' Браво другарка Со лесно да ти е до крај @Marie86 и овде да ти честитам уште еднаш и тебе И честитки до сите кои добивте позитивни резз а на останатите ви посакувам успех во нареднвава год. За мене оваа год беше најсреќна. Се надевам и следната ќе биде ваква бериќетна. Сите да збришите од оваа тема, една да не видам веќе Иако јас никако да се тргнам од овде. Чекам уште 5-6 другарки да се израдуваме, така да кај и да е моево место нив ќе им го отстспам. Бубче треба да истера уште 3-4 недели
Ера- Го прават во плодност со години, а ремедика и систина од скоро имаат почнато. Со лабораторијата што соработуваат ремедика и систина (мислам дека е истата) материјалот го праќаат во Америка а од плодност го праќаат во Шпанија. Резултатот ти кажува кога матката е најспремна за прифаќање на ембрионот
Фала ви девојчиња, што побрзо да ни се наполнат рацете на сите Декортин примав во една претходна постапка, во оваа докторот оцени дека нема потреба и дека интралипидна е доволно. Овој трансфер освен интралипидна прв пат примав клексан и атосибан. Платив некаде околу 40 000 ден за хистероскопијата и патолошките анализи од ендометриум. Во сметката стоеше 9000 ден за патолошки анализи. Прашав во Систина дали може да се однесе материјал од ендометриум земен на друго место и само анализа да се направи таму, ми рекоа дека може. Што значи би требало да може материјал за биопсија да се земе и амбулантски и таму да се однесе материјал за испитување.
Честитки на сите за позитивните тестови, со лесно до крај да биде и да се радувате на живи и здрави бебушки На @le.soleil сакам посебно да и честитам зошто ја знам уште од порано, уште од времето кога пишуваше во поддршка, па потоа и тука. Секогаш била тука за сите со убав збор и искрена поддршка. Премногу се радувам и ти посакувам школска бременост до крај А сите кои сè уште чекаат што побрзо да се израдуваат вака
Месец дена ја терам да пише, постојано ѝ зборам дека сѐ е ОК и сѐ ќе биде во ред, она ко глувче се исплашила и се собрала @le.soleil Ајде вака и јавно, честито од срце, нека биде до крај цела бременост лесна како песна, уште малку пак ќе биде на мене ред да ти вратам со бомба од стравови, недоумици, исчекувања. Ќе ти вратам дупло, не се секирај Честитки и на @Marie86 и @Taci0903. Еве еден совет за сите што прашувате. НК клетки можете да проверите и преку крв (периферни НК клетки), резултатот е релевантен и го земаат предвид докторите. Ако се покачени периферните, обично се покачени и утерините НК клетки и vice versa. Преку крв може да се испитаат во Рамус лаб и во лабораторијата на Систина, процедурата е многу поедноставна, неинвазивна и многу поевтина. Во Рамус резултатите ги добивате за неколку дена, епруветата ја праќаат во Бугарија, во Систина мислам дека трае повеќе зашто испраќаат на испитување во Турција. Испитување на НК клетки може да е индицирано кај пациентки со автоимуни болести (Хашимото, целијакија, лупус, кронова болест, ревматоиден гастритис и сл.) и хронични состојби како ендометриоза, ако немате ништо од ова, голема е веројатноста да се во нормален опсег и вакво испитување не ви треба. Е ЕРА тест е малку покомплицирана процедура зашто се поминува mock трансфер, се прави припрема за трансфер без тој фактички да се случи, на денот кога тој би се случил се прави биопсија на ендометриум, од примерокот се екстракира РНК и потоа таа се анализира според одредени маркери. Во Европа ова единствено се изведува во Шпанија, тамошна лабораторија го има практично развиено тестот, нашите клиники материјалот го испраќаат директно таму или преку посредник. Самиот ЕРА тест е 1000 еур + се плаќа биопсијата и испраќањето на материјалот. Кај девојки што веќе имале имплантација и бременост, дури и таа да завршила како биохемиска или со спонтан, ваквиот тест сметаат дека не е потребен со оглед на тоа што се случила имплантација значи прозорецот на имплантација е во рамките на нормала и нема поместување. Кај пациентки кај кои воопшто не доаѓа до имплантација и после повеќе обиди, тогаш би можело да се направи ова испитување, бидејќи можно е тој „прозорец на имплантација“ да е поместен, односно да е подолг или пократок, и во зависност на тоа треба да се адаптира прогестеронската терапија со цел да се таргетира оптималното време за трансфер на ембрионот.
Душичке, честитки од срце, прекрасна и инспиративна приказна. Со лесно да ти врват месеците кои следуваат, да се радуваш за сите претрпени нервози
Devojki ve molam za iskustvo , dali ima ispitano kariotip i da ima prob so kromozon ama sepak ostanala trudna i rudina dete. Denes vidovme deka ni pustile rezultati, a vo izvestajot deka maz mi ima nepravilnosti vo kromozon 9.ve molam za odgovor
Жими се' ме расплака, ме разлигави Значи браво, посакувам лесна бременост и убавини до самиот крај. А послеееее, најубавите гушкања за кои сите тука се бориме
Ti sega gledaj da se olabavis, bidejki veke imase transfer i cekaj pozitivna beta. Daj boze da e pozitivna, ke napravis zadolzitelno ispituvanje od 11 do 13 nedela, toa doktor ke ti kaze koja nedela, se zema krv i ispituvaat genetski dali bepka e vo red. Olabavi se, se ke ti objasni doktorot