Иако излезена од овде, сакам само да се навратам на моето искуство. Повеќе близок контакт имав и во тек на цела бременост со ембриологот. Тој инсистираше да оддложам трансфер, тој се слушаше со мене и разговараше за идните постапки, за суплементи за подобар спермограм. Моето искуство е многу позитивно и најголем успех е негов, вечно ќе му бидам благодарна. Честитки за новите позитивни тестови и побрзо да се исчисти групава сите да се израдувате
Има ли некој инфо околу реновирањето на одделот за инвитро во Систина, кога ќе почне, дали ќе имаат колективен одмор или слично?
Ќе имаат како и секогаш пред нова година ама не сум сигурна од кога до кога. До 30ти сигурно се таму, имам закажано кај Лазаревски
Srece jam primam dva kleksan na den, bidejki i mene mi bea prilicno visoki, i transf mi premisa dva na den. I pak mi se visoki od 1600 do 2100. No transfuziologot mi dade nadez deka moze ima bremenost sto se visoki. Edvaj cekam utre test da napravam
Sakav da se nadovrzam na temata"embrio glu" Jas koga imav et toj den bevme osum zeni, site imaa t so embrio glu osven jas. Na zalost kaj nitu edna nemase pozitivna osven kaj mene. Sakav da spodelam deka ne e do taa "lepenka" toa e moe licno mislenje
Mozes li da spodelis od kaj se kupuva kolku chini I jas mislam deka e eden golem marketing trik taa lepenkata
Ne e renoviranje na odelot toa go Imat sekoja godina od 01.01. do 08.01. kako eden vid nareci go popis sumiranje na rabotite sto potrosile sto I'm treba da nabavat I togas Imat kolektiven odmor embriolozite I vo toj period nema ni punkcija ni transferi nisto, jas Bev Lani vo postapka za stimulacija I taka mi kazaa duri mi prodolzijs terapija so Mikroginon nekoj den plus za da se preskokne toj 08.01 da ne treba da idam na kontrola koga nerabotat.
Како јас да сум го пишала се ова. Баш прашав летово за ембрио глу и ми рекоа ее супер што го спомна, ќе треба наскоро да го воведеме. А одговори на прашањата нула.
Подарувам кутија кринон гел (15 парчиња) со рок на траење (заклучно со) 01/2022. Доколку на некоја ѝ треба, нека ми пише, ќе се договориме да ѝ ги испратам по Карго.
Јас вчера земав упат за кај Јани преку општ матичен. Не ми е во моментов упатот тука, ама мислам дека е со дијагноза варикозни вени. Ќе проверам и ќе ти кажам.
Kolku sto znam oddelot za ivf vo sistina nema da raboti prvite dve sedmici od novata godina t.e. nema da raboti laboratorijata pa nema da ima punkcii transferi i slicno
Извини, ама од сега за кога може да извадиш упат? Мислам за колку време од сега? Јас сакам да закажам ама не знам за колку време од сега има слободни термини
Јас сега проверував , и мене ми треба да закажам , за јануари нема , а за февруар незнам кога ќе пуштаат термини
имате термини на 31ви јануари уште неколку. тие се последни сега за сега http://mojtermin.mk/map/specijalist...t_za_transfuziona_medicina&resource=813093090
Мене линков од мој термин ми е во букмаркс и секој ден проверував додека не пуштија термини. Се јавив на матичниот да ми закаже одма штом пуштија. Имајте во предвид дека некогаш термините се само за одредени дијагнози како тромбоемболизам или нешто еднакво страшно ама јас два пати така закажав и не ми правеше докторот проблем. Треба само матичниот да го убедите.