Добро утро жени, која е разликата од испитување мутации на имунологија и на транзфузиологија кај Јани? Имаат различни реагенси или? Убав петок
Na imunologija se ispituvaat povekje geni, mislam 17 moze i sum greska, na transfuziologija se pomalku. Isto na imunilogija moze da se proverat i avtoantitela,ana, afa, lupus
Devojki denes napraviv domasen test nekako ne mozev do ponedelnik, i testot bese negativen, e se ocekuvav deka ce bide pozitivno ama toa e toa . Naseto go storivme. Ova mislev deka ce bide kraj na nasite maki ama ne bilo pisano. Ovoj mi bese tret vaucer, finansite mi se losi i baska godinite si go pravat svoeto. I nemam sili za ponatamu. Moze ednostavno ne e pisano za mene da stanam roditel taka i ce ja prifatam mojata sudbina.
Milaa, nemam zborovi za uteha, site znaeme kako ti e, site ova sme go pominale, samo ke ti kazam deka NEMA OTKAZUVANJEE, kako i daa e, ke se najde resenie i za finansiji i za se, ke se naredaat rabotite, samo ti ne gubi verbaa!♥️
Fala vi na site za utehata ama realnosta e ovaa sto e. Tesko za prifatuvane ama toa e. Zivotot prodolzuva.
Zdravo devojki. Nokta imav pointenzivni bolki kako menstrualni i sabajle koga stanav imav kafena krv na gakite i pri brisenje i mnogu se zagriziv od pamet se izvadiv. Zvonev na Trajkovski mi kaza go prekinam aspirunot i da stavam proluteks preventivno i vitamin e od 400 edno na den i magnezium od 250.mg po 2 na den i mi veli nema prostor za panika.inaku vo vtornik imav visoka beta 2000 mnogu mi e strav da gi izgubam embrioncinjata. Ve molam za soveti i iskustva. Pozdrav do site
Sega zasega samo kafeno a za bolki sega pocnuvaat ama ne se tolku jaki neznam samo gospod i bogorodica da ne cuvat mnogu se plasam
Mnogu mi e zal ama ne digaj race imaj verba probaj I preku krv beta da ispitas, i so rezultati od kariotip posovetuvaj se so geneticar odi na Imunologija kaj Petlickovski I ako nemas antitela ana, afa I drugi kako I genetski mutacii za trombofilija ispitaj I toa I odi so site rezultati da gi vidi I da ti dade mislenje.
Не се вознемирувај, иста бев и јас ...цела недела имав де кафено ,де црвено, ја земав истата терапија што ти ја кажал Трајковски и се си беше во ред...еве сега сум 17 недела
Од она што го има пишано членката, проблемот кај нив е во тешкиот машки фактор и абнормалниот кариотип кај партнерот. Следствено на тоа добиваат многу мала бројка на ембриони за трансфер, а и тие што се оплодуваат се најверојатно со хромозомска грешка, па не се имплантираат. Дополнителни испитувања кај неа не верувам дека ќе помогнат многу. @Irisveceflow123 консултирајте се со генетичар, една опција е да направите банкинг на ембрионите во повеќе наврати за да добиете задоволителна бројка на ембриони што би ги испратиле на ПГД тестирање, со цел во понатамошните процедури да се трансферираат генетски здрави ембриони, друга опција е ин витро со донација на сперматозоиди, ако сте отворени кон таа опција и ви е прифатлива. И двете се за жал многу скапи опции, меѓутоа тоа е алтернативата, бидејќи кај генетика нема што да се направи, за жал не постои лек и терапија.