@Rtulka, па потскокнав ми се чини од фотеља кога те прочитав Браво и само убавини до самиот крај!! @Aleks33 , само леснотија и убавини посакувам! Честитки од срце!
Da da taka e. Megutoa mene transvuziolog mi rece do kraj moram clexane radi heterozigot leiden a mene mi go ukina doktorot sinoka ne go pustiv ama si ispiv edno aspirince od pusti strav bidejki lezam postojano radi iscedokot ama ke pocnam od vecer da go pustam pak clexane na svoja raka mi e strav da ne dojde do zgrutcuvanje na krvta radi ne primanje clexane
Те молам немој ништо да правиш на своја рака ! Колсултирајте си го трансфузиологот, нека оди маж ти кај него, ти не станувај, лежи си дома.. и потоа повторно разговарај со ивф докторот да најдете заедничко решение. Но никако сама !
Мила консултирај ти трансфузиолог па повторно разговарај со твојот инвитро доктор ! Сепак тој те води и знае како треба.. Ќе биде се во ред само мирувај
Немој веќе да си пиеш така аспиринЧЕ! Те молам! Плус и исцедок си имала. Обавезна консултација со трансфузиолог и дур тој не ти ги укине клексаните, те молам друг да не слушаш.
Da taka i ke napravam so konsultacija na transfuziolog. Aspirinot go ispiv bidejki ne pustiv clexane sinoka. Inaku i mene ne mi e logicno so leiden faktor heterozigot sto moram do kraj da primam sega od ednas da mi go ukinat bidejki imam predispozicii za zgrutcuvanje na krvta poradi faktorot.
Kako sto ti kazaa clenkite sovetuvaj se transfuziolog obicno pri iscedok aspirinot se ukinuva kleksot si ostanuva posebno zasto si so mutacii cela.bremenost I posle bremenost, vidi so nego ama dokolku ti e strav a nemozes vo medjuvreme da.sr iskonsultiras so transfuziolog podobro batali aspirin pusti si kleksan. Moze I max ti da otide mesto tebe I da zamoli za konsultacija so doktorot transfuziolog kaj mene Maz mi odi Celo vreme za takvi raboti.
Zdravo devojki. Sega mojot maticen ginekolog prasa transfuziolog dali treba da prekinam clexane i rekla nikako treba do kraj da prima i sega neznam bidejki sinoka ne sum primala dali da ja primam uste sega ili da cekam do vece do 19h da znaete deka sega veke sum smirena budejki znam sto treba da pravam. Toa sto ne sum primala eden den nisto ne bilo strasno. Pozz
Јас примам по еден клексан дневно и секогаш боцкам во 21h навечер. Не знам дали има врска, но така ми кажаа од клиниката и така си терам.
Девојки поради неможноста да си дозволам скречинг на приватно ( кај мојот ифв др.) Го прашав дали ќе ми признае од гак или чаир и добив потврден одговор. Имајте го ова како информација
Ниеден ивф доктор Не бара стриктно кај нив да се прават такви зафати. Нормално дека можеш и на државно
Бубче не го знаев ова сега се учам се ми е ново иако имам два трансвери позади мене и две неуспешни природни бременостти. Скречинг сега прв пат ми предложи и од гак ми рекоа да препрашам дали ќе ми го прзнаат
Здраво, Со сопругот пред 10 дена испитувавме "Генетски панел за тромбофилии" напишано според извештај. Денес ѕвонев неколку пати за резлутати на број 02 3226 923 но никој не се јавува. Дали има некој друг број, да се јавам да прашам за резлутати? Тие што веќе сте испитувале како имате прашано? Поздрав
За колку време ви кажаа дека ќе бидат готови ? Обично се готови кога ќе ви кажат , јас до сега дирекно таму сум одела , ако кажале за една недела , за една недела биле готови , на тел незнам колку ќе ги добиеш