Ни кажаа за 10 дена ќе бидат готови, но бидејќи не сум ид СК, сакам прво телефонски да се осигурам дека се готови па да се организирам дали да појам лично да ги земам, или некој друг да ангажирам.
Ako si so upat preku maticen lekar mislam deka gi prakaat kak maticnite Prasaj tamu od kaj sto ti e izdaden upatot
Прашај на трансфузиологија во твојот град. Јас одам секој ден кај нас да прашам со мат бр и денот кога си правела (тоа инфо го бараат) Инаку и јас ги чекам
Здраво девојки. Дали некоја членка правела ин витро во Германија и дали може да сподели искуство ако има таква Исто така и околу цената како оди, читав нешто на нет, ама ако може некој од прва рака да каже.
Devojki moi,jas taman pocnav so bockanje so Triptofem,denes maz mi e pozitiven.Jas ne sum seuste....Tolku vreme chekav za da mi se sluci ova....Molam nekoja od vas ako ima slicno iskustvo da spodeli ..
Девојки, втор ден од боцкање со клексани и веќе ја имам првата модра точка на стомакот од тој вчера. Да не зборам дека ме боли доста местото откако ќе боцнам. Ги пројдов стимулациите без проблем, да речам не ги ни осетив, али ова е друго сосема. Нормално е? Прв пат сум на клексани, чекам трансфер.
Нормално е мила, многу болат, јас ги боцкав под агол од 45 степени, пуштав пополека и после кога ја вадев иглата благо поминував на местото со алкохол и со кружно движење. Гледај да ги користиш и рацете и така да менуваш наизменично за да има време местото да заздраве ако се направи модринка, можеш исто така да мачкаш и хепатромбин или ациди борици за модринките. Со лесно во постапката и да вроди со плод
Јас може згрешив што притискав на местото после боцкање, наместо да го протривам. Сега прочитав дека требало со кружни движења и ти ми потврди. Фала ти драга, ќе пробам утре пак со овој начин. Дај Боже да се радуваме сите тука!
Vo mart mesec pocnav priroden modificiran bese pozitiven doktorot, odloziv. Taman nareden mesec kje pocnuvav, pozitiven bese soprugot, po 11 dena jas. Jas bev asimptomatcka, a soprugot dva dena 38 T. Bez antibiotici pominavme generalno lesno. Preporakata od dr bese postapka da se pocne 30 dena od denot na izleguvanje od izolacija i bese vo pravo bidejki od T spermogtamot bese katastrofa. Pozitiven bese na 1 april, punkcija imav na sredina na juni. Spermogramot togas bese ok, a 20 dena prethodno uzas.
Се е нормално сонце, мојот беше џигер а 20 години секој ден боцкам на работа по 20тина пати, гледај закосениот врв на иглата да ти е светен кон контакт со кожа и полека боцкај под агол.
Pred kleksanite edna minuta si stavev mraz i otkako se bocnev pak kocka mraz si stavev. Po malku me bolese, inaku jas dva pati na den se bockav, i stomakut rende mi se napravi, ama toa e, sve za dete.
Не се трие местото по апликација на инекцијата, пишува тоа и на упатството. Само нежно помини со памукчето. @Aleks33 Честиткии, да си имаш лесна бременост
И јас имав слично искуство со клекасните. За жал, таков е лекот - пече и боли. Изнагледав едно чудо видеа како да ги ставам и мене ми помогна тоа што пред да се боцнам ставав коцка мраз неколку минути. Ми личеше како локална анестезија да сум ставила на местото Потоа, дезинфекција со алкохол и чекав местото да се исуши, да не биде влажно (тоа го препорачуваа сите што ги видов и што прочитав) цврсто го штипнував местото и потоа под агол од 45 степени со закосениот дел од иглата нагоре ( на сите видеа ставаа под агол од 90 степени ама лом се направив така кога ставав) се боцкав и ја ставав многу полека. Потоа го пуштав местото и чекав 10-тина секунди пред да ја извадам иглата и само нежно без да притискам поминував со памукчето и повторно ставав коцка мраз. Така успеав помалку да имам модринки. Сепак, се прави по некоја и мене ми рекоа да не ставам хепатромбин (по состав е хепарин и ми рекоа сестрите во Систина да не ризикувам) туку само облоги со борна киселина. Со лесно и да биде успешно