Ве молам едно потсетување Дали на клиничка биохемија земаат крв во сабота?. Сакам да испитам антитела за тироидната, ама попатно и др хормони, сабота ми е таман трет ден... Дали на друго место во Ск земаат крв ако не таму за антитела на тироидна ? И дали само анти ТПО да испитам или има и други антитела ? Тнх
Има и Anti-Tg, обично тие два ги испитуваат, барем јас кога сум правела. На приватно сегде испитуваат и е скапичко. За сабота, знам дека земаа на клиничка биохемија, освен како што пиша @Bebuli , да има некои промени сега. Пробај на телефон да добиеш некој.
Хахахахаха...како не бивало,и така на секое оро сум прва! Па и новогодшното ке го почнам... Ајдееее друшкиии,веќе почнавмеее...јухухууууу !!!
Земаат но мислам дека пон ќе имаш резултат Јас кога бев така беше Ме боцнаа сабота но истиот ден не добив резз
ставај ациди борици после боцкањето и вертикално (90 степени) ставај со врвот од иглата под кожа (не цела игла)
Antitela na tiroidna Imas I na endokrinologija I patofiza ako mislis na drzavno a za.privatno Imas Avicena I drugive privatni labaratori, ama na drzavno raboten den biohemija ne sum bila vo sabota ama ako clenkite vikat deka raboti sigurno bile, hormonite mozes od I na 2 den I na 3 den a antitela mozes bilo koga.
и ние така закосено со секое ин витро, но сега трансфузиолог ми рече вертикално со врвот само внатре и дали дека иглите се направени за вертикално, полесно влегуваат, пак е само поткожно дека не влегува цела или што е не знам ама помалку ми се прават модрици, па вреди да се проба и така
Фала ти многу за оваа информација! Сопругот појдол во болницата во нашиот град на Трансфузиологија и ми ги испринтале резлутатите. Поздрав
Девојчиња кога сте биле последен пат во сабота? Дека март/април не боцкаа во сабота, само ако им однесеш епрувета. Да не одам за џабе
klinichka biohemija rabotat 24/7 , koga i da pojdish ima nekoj da te bocni ... e za vo nedela edinstveno mi imaat kazano rezultatot tek vo ponedelnik ... inaku si rabotat lugeto tamu , jas za se odam tamu i top mi e , ne chekash red ... si zemashbrojche i nadvor izlagam ne chekam vnatre ... i denta imash rezultati , sto e super ...
Ne e voopshto pogreshno i mene takami imaat pokazano , e sega polesno e da odite so mm kaj sestra nekoja da mu pokaze ednash vo raka kako da ja stava ... odnosno setsrata kaj so pravish ivf ... i vo raka(ramo) ne bolat tolku i ne se pravat modrici ... mn e bitno popoleka da go pushta lekot ... vo momentot pechi ama posle nishto ... eve mene mesec dena me bocka mm i skoro i da nemam modrici ... i skorz vleguva ilgata i toa koso skorz maltene vo linija so rakata ... deka se potkozni ... taka ni objasnaa i super terame ...