Токму тоа е и проблемот со пгд, а веројатно и со оваа метода, дека ние немаме потврда дека е генетски. Ембриологот не прашуваше дали имаме некаков извештај за аномалијата, за да би знаеле што точно да испитуваат, зошто во спротивнот треба многу опсежно испитување, за кое е многу веројатно да нема доволно материјал за испитување (ова за пгд, а претпоставувам и за оваа новава неинвазивна метода, зошто во таа насока беше и дискусијата). Е сега за малиот никој не потврди дека е генетски, дури повеќе беа дека поверојатно е надворешен фактор, ама сомнежот си стои. Уште не сме дефинитивно решени што ќе правиме, ама после консултацијата најверојатно првиов обид ќе одиме без никакво дополнително испитување, па ако не биде ништо за наредните обиди ќе видиме што ќе правиме. Имам 6 замрзнати, сакам само еден да враќам, ама проблемот е што се замрзнати во парови. Инаку аномалијата ја открија на втор скрининг (суспектно), и кај него до крај не се корегираше и си остана. За среќа беше аномалија од најлесен тип што се средува според докторите со најрутинска операција што ја има во кардиохирургијата, ама стресот од операциај, па уште и на 5 месеци не беше баш најлесно искуство. За среќа сега е 4,5 годишен брливко каков што ви посакувам на сите
Добро утро жени може ли подетални инструкции кај е точно транзфузиологија, оф главен влез само право проѓаш и тинекс к клиничка биохемија и од десна страна треба да е?
Девојки честитки до сите позитивни и успех кај сите кои се во постапка Ми треба совет и некој доколку имал искуство Имав закажано за ин витро на 21 ден од циклус да идам па да видиме како ке тераме дали веднаш или ке чекаме од 2 ден циклус. Пред да почнеме маж ми сакаше да направи спермокултура и да речам среќа бидејки му излезе ешерихија во урина 100 000 и во сперма. Испи 10 таблети лебел и сега на секој втор ден по една кесичка Урифост, 5 да испие. И мене ми даде само лебел 10. Во меѓувреме дојде денот што имав закажано за 21 ден циклус и бев кај докторот и му реков за ешерихија дека има во сперма и дека пие таа и таа терапија. Тој вика многу парови имаат не се секирајте за ивф нема да е пречка, за трансфер ке се договориме. Предходно ивф ми беше со долг протокол а за сега ми рече краток поради ризик од хипер. Е сега јас завршив со антибиотик и би требало на 29 да правам брисеви. Мм последното кесе треба да го испие на 28ми месецов. Ако почнеме со ивф на 2ден јас треба да добијам баш на 31 ако не ми задоцни. Дали е многу 100 000? Дали од терапијата до пункција би се исчистила спермата? Се извинувам на долгиот пост
Јас лично сум имала ешерихија коли ( уринарна инфекија и вагинално) и можам да кажам дека воопшто не е наивна бактерија, кај мене се излечи за два месеца, со антибиотици, се е индивидуално, брисеви сум правела две недели по завршениот антибиотик, за ешерихија во спермограм немам искуство, мој совет е да не брзаш ништо нема да промени еден циклус
Ве молам за искуства со 'Asthenoteratozoospermia' има можност за успешни ивф со оваа дијагноза, до сега мм немал лош спермограм и за 1вото кога се обидувавме, ама денес испадна ова. Документите сите спремни, уште овај резултат го чекавме. Хелп
Од главниот влез на клиниките, право до доле, (имаше таму Номад-она за кафе), десно розева зграда со два влеза-пишува хематологија. Првиот влез е, има човек што пропушта пациенти на врата, за да не се прави гужви внатре. Којзнае дали убаво објаснив, се извинувам
Јас кога го правев првото инвитро, на четврти или петти ден од боцкање (долг протокол) ми се појави ешерихија, а се потврди и кај партнерот (кај него беше 50.000 кај мене 1.000.000). Двајцата пиевме антибиотик паралелно со боцките. Јас, искрено, мислев дека светот се сруши врз мене, ама докторот ме смири дека не сме ни први ни последни. Ни препиша антибиотик (на Ф некој што и трудници можат да го пијат,ама не можам сега да се сетам на името) плус д-маноза (мене ми рече подолг период да ја пијам). Паралелно со антибиотикот пиев и Цистостоп (апчиња на природна база). Неколку дена пред пункција завршивме со антибиотикот. Замрзнавме два ембриона. Трансфер не правевме поради планирана миомектомија. Инаку ешерихија е многу досадна бактерија и се повторува. Кога и да сум ја имала, била над милион, но препишаниот антибиотик во комбинација со многу чаеви и д-маноза делувал (секогаш контролните уринокултури ми биле уредни). Оттука мислам дека вредност од 100.000 би требало лесно да се реши.
Јас имам многу лошо искуство со оваа бактерија, многу долго ја лечев неколку пати, на крај ја средив со јапонски сливи, ги има по продавниците за здрава храна. Што се однесува со постапката, јас не би брзала, бидејќи за да се потврди дали навистина исчезнала бактеријата мене ми правеа две контроли, после две недели од антибиотик и после пак по две недели од контролата.
Zdravo na site jas imav transver predhodniot mesec i betata na 14 den mi bese 1000 ama na 19 i 20 den od transverot mi se sluci jako krvarenje so golemi parcinja sto znacese deka go izgubiv ednoto ama se nadevav na drugoto zasto stoese seuste vo matkata. Posle toa na 2 nedeli pravev eho i doktorot rece e malecko pa za 4 den me gledase druga doktorka za mislenje kade se vide i sakus i embrion ama kako da e pomal za toj period i rece da mu dademe sansa pa za 5 den pak na eho i rece doktorot ne gledam nisto veke i samo da napravam beta poftorno i taa izleze 270 sto znacese deka ne sum docistena sepak ima sakus nekaden ama nemozea da vidat. Potoa naptaviv uste 2 beti i tie porasnaa na 360 ama za mojov period treba da se 10000 i taka zavrsiva na kiretaza ama edvaj i doktorkive ja vidoa bremenosta znaci mota da se proveruva betata za da si znaes taa treba da e 0 ili 2 za da si celosna iscistena ako ne ke dobies sepsa, truenje temperatura. E sega sakam nekoj da mi kaze koi ispituvanja obicno se pravat posle spontan ama i za mislenje vase i i iskustvo zatoa sto imam miom 3.6sm koj smeta vo matkata i na embrionot dodeka nekoj doktori mislat deka ne smeta voopsto i baram vase iskustvo za doboar doktor vo sistina ili remedika ili na gak za operacija na intramularen submukozen miom? Se izvinuvam na dolgiot post
Мислам дека др Димитров во ремедика има најмногу искуство и стекната вештина со миоми. Ти посакувам среќа и брзо да се среди
Закажи си кај док.Тофовски ако најдеш термин, или кај док.Роса исто така е многу стручна нема да згрешиш. И двајцата доктори се на Гак.
Jas imam intraligamentaren miom nadvoresen 4cm. Pacient sum kaj Dimitrov (sto spored mene za ova problematika e vrv), on do sega ne mi kazal deka treba da go izvadam, zasto e vo pozicija sto ne preci. Baraj mislenje od nego, idi neka te pregleda i vednas on ti kazuva dali treba ili ne treba.
Да отидете кај Димитров на консултации обавезно, за миоми мислам е најстручен. И дефинитивно се сложувам за Тофоски на ГАК, доколку се одлучите за државно. Со среќа и со успех!
Mila i jas imam miomi a najgolemoto mi e 4 cm . znam deka pretstavuvat problem bidejki rastat zaedno so hormonite ili vo tvoj slucaj so bremenosta. Ne znam ubavo ce bide da se konsultiras so nekolku ginekolozi , pa da se odlucis. Jas licno ce probam so prirodni lekovi ili na kraj operacija . Ako ima nekoja iskustvo za miomi lecene so prirodni lekovi te molam neka spodeli
Zencinja denes 8 den od transver na brisenje imam kafeno a za dva dena treba dami dojde gi imam site simtomi za dami dojde izgleda nisto od ova in vitro mislenje ve molam