Nekoi vikaat tiande uloski kombinirani za ciklus i sekojdnevni, nekoi pak so cuvar kuka i med lek jas go piev edna doza ama ne mi pomogna pa zdravje ke odam na konzilium na lekari prco vo drzavna za mislenje a potoa i na privatno ama moram da najdam najdobar nacin zatoa sto sum so donitani jajni kletki a toa e poskapata varijanta
Колку дневно ембрионче е? Јави се на др, може ќе ти преќине аспирин ако примаш. Рано е за домашен тест, мислам
Здраво на сите. Да ми кажувал некој дека ќе дојдам до моментот за ИВФ не би му верувала. На мои 24 години имав абортус што од тој момент цело време ми беше на мисла дали пак некогаш ќе можам да останам бремена. Со мм пробуваме веќе година време и е неуспешно. Грешка кај нашите гинеколози е што ти кажуваат пробувајте една година. А јас сум веќе 38 години. И така го сменив матичниот и сега имам прекрасен. Пробавме инсеминација и беше неуспешна. Сопругот е со астеноспермија, а јас пред неколку недели дознав дека имам ниско АМХ. Читав искуства дека при поднесување на барање за ИВФ да не го поднесувам дека имамниско АМХ . Ако некој има со ваков проблем па да ме советува дали да поднесувам. И знам дека секој со своето искуство ќе пише кај е најзадоволен ама ете ако каже препораки за болница заИВФ која има склучено договор за преку фонд ? Колку што прочитав има 4 опции мислам
Јас сум исто со ниско амх. Заедно со останатите документи го пратив и тој резултат. Дополнително ми побараа усте еднаш да испитам хормонален статус и ни одобрија ваучер.
Мила сите имаат договор со фонд (Ремедика, Систина, Њуборн, Плодност..) Амх резултатот не е во задолжителни документи и немора да го дадеш. Има на некои членки што читам (зависи од вредноста) првиот го одобруваат, но втор трет даваат само со донор, така да не го давај
Јас правев хистеро-лапаро во Чаир, еден миом извадија, другиот што е на ѕид не сметал и не го вадеа. Плус, некоја преграда видоа и еден канал затворија, другиот го извадија.
И јас на 38 дознав дека имам ептен ниско Амх, ама и високо Фсх. Не се разочарувај, ако Фсх и Лх ти се во граница, нема ни дати бараат Амх.
Jas isto podnesov na 38 godini za vaucer ama ne podnesov AMX, imav prethodno 2 inseminacii posto barat na nekoj 4 na nekoj 3 na nekoj 2 valjda zavisi od dijagnoza Maz mi nema dijagnoza a kaj mene bese zapusen eden jajcevod problem toa go doznav na HSG snimanje posle biohemiska bremenost po priroden pat. I posle 6 meseci od biohemiskata pocnav so inseminacii I so sobiranje na dokumenti za vaucer. Jas ja izbrav Sistina po preporaka na nekoi poznanici koi sto imale uspesno ivf tamu Bev so dolg protokol taka odluciv doktorot so svezi embrioni mi bese neuspesno posle so kriotransfer mi bese uspesno I sega sum 8.5 meseci I imam 39 godini.
Девојки, правел ли некој ивф поради салпингектомија (отстранети туби) а сите други параметри да се океј (хормони, матка)? Каков е протоколот за стимулација знае ли некој? одат на природен циклус или се примаат стимуланси за повеќе јајцеклетки? ..и колку време трае постапката до ет?
Ист е протоколот, само зависи од докторот дали ќе идете на краток или долг протокол тој ќе одлучи во зависност од сите параметри, а секако ќе идете со стимулации да извадите повеќе јајце клетки, зошто сепак единствен начин на бременост е ивф, па за повеќе шанси сепак и ова би било ако се е во ред со резерви итн. Јас сум со затворени туби, сите параметри ок и идевме со долг протокол. Поздрав
Mene mi gi izvadija dvete tubi, bea zapuseni, drugo se mi bese ok, pocnav so kratok protokol za stimulacija i od prva ostsnav bremena. Ti posakuvam mnogu srekja