И јас немав никакви симптоми , првите неколку дена градите ми беа отечени од стимулациите , после и тие ми спласнаа и мислев дека толку , на крај се изненадив немој да се разочаруваш и не барај симптоми кај сите е различно ❤
Не си прави стрес пред време и јас бев со 5дневен ембрион и на 8ми ден негативен тест на 10ти ден ептен бледа втора линија и на 13 ти ден бета 980….знам дека е тешко да се дочека ама мој совет е да почекаш барем до 10ти ден
Девојки имаме еден спермограм стар неколку години и денес направивме нов. Ќе биде ли ок така, или треба двата спермограма да не се постари од 6 месеци?
2д и 3д со писмен опис не постар од 6 месеци пап тест не постар од 1 год. микробиолошки брисеви ( цервикс, вагина, mycoplasma/ureaplasma и chlamydia) не постари од 6 месеци хормонален статус ( fsh, lh, e2, prolactin , tsh) не постар од 6месеци ккс , седиментација и гликемија не постари од 6 месеци 2 спермограми од овластена установа, последниот да не е постар од 1 година. вирус маркери за хепатит в и ц и хив за двата партнери не постари од 6 месеци.
Ај ве молам мислење за дијагнозата. Првиот спермограм си беше ок, а и имам останувано бремена природно и со инсеминација. Мм е под тежок стрес инаку периодов и викендот пиеше алкохол, дали тоа може да има влијание. Како и да е за еден месец ќе го повториме, секако првиот е стар.
Да ти кажам искрено ние го имавме истото искуство со њу борн , пола живот ми се скрати , безброј пати имаше сопругот направено спермограм и секогаш бил нормален , летово ни се брзаше за документи и направивме во њу борн (најефтино беше од приватните) и ја добивме истава дијагноза , по месец дена отидовме на хистологија направи уште еден и тој си испадна супер , кога им го покажав и овој од њу борн се чудеа, така да не се ослонувај многу на тој резултат , тоа е моето искуство со таа клиника , едно и последно . Ако ти е за документи поднеси го , а за ти да си бидеш раат направете контролен на друго место.
Значи арам да и е. Мене животот ми се скрати, а богами и на мм. Мислев таму да правам инвитро, но ако излезе дека ја погрешиле дијагнозата, дефинитивно ќе ги отпишам, секако имав двоумење. Зошто нудат да прават некое испитување ако немаат услови да го направат како треба.
Значи спермограм е релативна работа, во Ремедика ни беше олиготозоспермија, во Њуборн астерозоспермија, во Букурешт тератозоспермија, ГАК нормоспермија сите направени во размак од недела дена.... Така да испитај те си и на друго место
Devojki- borci, zdravo. Jas sakam da ve ohrabram i posakam uspeh vo novata godina. Imeno, posle 7 operacii zaradi dvoroga matka, 2 missed abortion, 1 vonmatericna, 1 neuspesno ivf i edno uspesno ( se porodiv vo maj), iako Hsg pokazuvase zapusena edna tuba ( samo edna imam) jas posle 6 meseci od poragjaj ostanav prirodno bremena. I doktorite se vo neveruvanje . Se ima sluceno so edna tuba neproodna posls poragjaj da se otpusi, no posle tolku luzni na matkata i ova bebe e namesteno daleku od niv. Uste sum vo neveruvanje i grc, no voedno i presrekjna.se nadevam se kje bide dobro. Bi sakala na site da vi dadam poddrska , znam kolku e teshka ovaa borba, postojano od operaciona sala si odev so prazni race, no ete ednas mi se nasmevna srekjata, se nadevam i ovoj pat. Ne se otkazuvajte i ne ocajuvajte, sigurno vasata prava srekjicka ve ceka vo pravo vreme. Gospod ne dava iskusenija na slabite lugje, nie sme silni i site ke ne nagradi. Ve pozdravuvam i guskam site ❤
Da nemas simptomi e pozitivna rabota, jas so prvoto taka mi tekna da napravam test pred da pominat 2 nedeli od iui, gradi nisto, stomak nisto, toa znaci ne treba da placis, simptomi na bremenost posle 15-20 dena pocnuvaat, ne porano
Леле мила колку убаво изненадување, ја знам твојата приказна и знам колку се изнамачи, ова навистина е уште еден дар од Бога, во последно време само неверојатни приказни ја полнат оваа тема, само така нека продолжат да се редат Ти посакувам лесна бременост и братче или сестричка за твоето првородено Срцето ми се грее кога ќе прочитам ваква приказна, си заслужила сега само да се радуваш и да си го зголемите семејството за уште една среќичка Браво мами