Честитки храбрице наша, подари и на првата среќичка друшка во животот и нека ви е пресреќна Новата 2022 Година!
Zavisi kolku alkohol piel. Ako se ispijanil ubavo moe mislenje e deka vlijae na rezultatite, bidejki nie imavme alicna situacija
Zdravo Microdose lupron e normalen protokol. Razlikata so drugite protokoli e vo inekciite sto sorecuvaat ovulacija. Jas stavav lupron inekcija nautro i navecer i plus navecer si gi stavav i Gonal, Menopur za rast na folikulite. Isto mi dadoa i growth hormone inekcii koi gi primav 5-6 dena i piev Letrozole tableti. Ovoj protokol ne e kratok ili dolg. Bar mene taka mi objasnija. Inekciitr gi pocnav id 2-3 den od ciklus. IVF pravev vo usa. Inace znam deka najcesto Dr Tase vo plodnost toj protokol go primenuva kaj zeni so nizok AMH
Оваа објава заедно со објавите на @Bubce38 од породувањето се најубавите мислења во категоријава (ако не и на цел форум) на почетокот на годината . Влеваат надеж за сите жени- борци. Нека ти е со лесно, фала ти што сподели ваква убава вест и им даде надеж на многумина кои чекаат успех оваа година.
Presrescna sum za tebe , ti posakuvam lesna skolska bremenost , se razbira deka gospod ne stava vo razlicni iskusenija ama ete ti si dokaz deka cudata postojat i se desavat togas koga najmalku gi ocekuvame.
Ние го имаме истиот резултат и бевме на консултација во њу борн вчера . Др рече ништо страшно не е . Има 4 % подвижни а граница е 5. Не очајувајте и предложи да смени исхрана да исфрли шеќери брашно тестенини. Инаку има мм вишок кг
Devojki denes bev kaj tofovski vo ginekologija bidejki imam miomi i mi rece laparaposkopija kaj tebe ne , samo klasicna operacija. Nekako strav me fati , ve molam za iskustvo.
Da znaev deka imam, dr lazarevski koga mi praese invitro mi rece deka ne bi trebalo da pravat prob ama nisto ne e sigurno, a tofovski mi rece deka treba da gi izvadam bidejki sum imala neuspesni ivf za posigurno ama poradi mestopolozbata samo so klasikna operacija.
Jas slicen slucaj,isto miom posle neuspesni invitra,Tofovski go izvadi,ne se plasi, golem profesionalec e,pobaraj si i 2ro mislenje da bides sigurna
Da istoto i kaj mene miomot e na takva lokacija i jas moram so klasicna operacija ama znam deka koga ke te otvorat taka se ke se ocisti jas predhodno imav i 2 operacii na cisti cokoladni i se toa se polepuvalo po creva i se moralo da se ocisti ubavo a plus i endometrioza imav pa sega ke odam pak da vidam na konzilium od lekari da mi dadat mislenje dali treba da se vadi zasto skoroto imav spontan abortus pa smetat deka mora da se vadi miomot i toa klasicno zaradi pristapot na rabota za da se odstrani ubavo ama ke morame da pauzirame 6 mesecu za naredno invitro pozdrav mila pa so lesno ti posakuvam !
Rabotata e deka psihucki se spremav za laparoskopija ne za klasicna operacija, od na internet sto procitav mnogu potesko e klasicnata,i sega vistinski ne znam. Sekako ce odam sega kaj drug doktor za mislene znam deka se za vadene ama ako ima sansi za laparo, za toa sum za
Da znam te razbiram i jas bev taka mi rekoa laparaskooija pa mi rekoa ke odlozime zaradi korona 2 meseci pa gi cekav i mi se javija i istorija mi otvorija duri i posle mi rekoa deka ne razbrale ubavo deka go vadam miomot zaradi inv i pak me pregledaa drugi doktori i rekoa ovaa mora klasicno i jas se odkazav pocnav da placam nemozev ni so sestrata da zboram duri se iznervirav i sto ne kazaa na pocetok i za krvna grupa deka trebalo i toa na privatno napraviv i podnesov za vaucer i go dobiv vaucerot i ostanav bremena so bliznacinja ama potoa prokrvarev so edno a drugoto ne napreduvase i zavrsiv na kiretaza pa sega pak ke baram mislenje i ako e potrebno ke odam da go vadam ili kaj dr.Tofovski ili Sistina kaj Dimitrov ama potesko se oporavuva od klasicna zasto ednas su pravena klasicna i isto ke mu dojde kako carski rez samo so celosna anestezija
Јас би ти прорачала да одиш на второ мислење обавезно. Лапароскопијата е многу полесна за опоравување, од класичната операција.