Само да ви јавам мое искуство со тестови за овулација (купив во Зегин), на некоја можеби од корист ќе е. Тестот го правев, зашто вчера на фоликулометрија доминантен фоликул 27мм. Тестот утрово +, со јака црвена линија. После тоа пак фоликулометрија, фоликулот си стои -овулација нема. Така да или ќе пукне кај и да е или ќе биде перзистентен фоликул. Да оставев само на тестот ќе бев убедена дека настаполо овулација. Сумирано, најсигурно е фоликулометрија.
Mene na exo na 8den od ciklus mi imase kazano maticnata deka ima folikuli no nema ni da porasnat, da ne i odam voopsto povtorno na exo. Vo meguvreme sledev ovulacija so lenti, pokaza pozitiven rezultat, i za da bidam na cisto proveriv progesteron na 21 den od ciklus i pokaza deka imalo ovulacija. Toa e moeto iskustvo. Inaku najubavo da ne se optovaruvas so lenti ili folikulometrii non stop, dokolku se znae deka nemas problem so ovulacii. Samo opusteno vodete ljubov, se drugo samo opteretuva poveke, tempiranje i sl Pozdrav i srekno po patot do bebe❤️
Za site sto prasvat za profertil , eve apteka od kosovo koja vi gi pracat po kargo i ne naplastat kargo , aris_ pharm se vika slobodno sigurna apteka
E, pa vaka devojcinja, da si ja kazam makava sto mi se desi sega. Poso jas taka sum rodena pod mnogu "srekna" zvezda, i stignav i do invitro, i konecno pomisliv ke trgne nesto napred, no sega, bas na nekolku dena pred pocetokot na stimulacii, denes, maz mi izleze pozitiven na kovid (test od apteka), ke napravi utre i vo biotek. Sega, sum celata u bunilo, sto ke se sluci so celiov proces. Utre ke go izvestam doktorot, no imala li nekoja slicna situacija? Daj kazete nesto, od iskustvo ...
Dodeka da monat stimulacii ke se oporavi Gledaj ti izolirajte se On samo ke dojde materijal da ostavi
Pretpostavuvam deka so stimulacii nema ni da pocnam, i deka celata procedura ke se odlozi Jas se plasam da ne treba da se ceka mesec, dva, a vamu si pijam mikroginon, pa da ne mi se iskomplucira nesto, ne znam. Prvo invitro ke mi bide, taman se opustiv malce i ete...
Nema sto da ti se iskomplicira od mikroginonot, koga ke gi prekines ke ti dojde za nekolku dena (jas gi primav). Jas ne bi ti preporacala da teras procedura, zosto vo mnogu studii imam citano deka koronata vlijae na kvalitetot na semeniot materijal. I da si negativna, daj boze, sigurno bi ti preporacale nekoj mesec pauza, sepak toa so imunolog konsultacija i normalno zavisno od spermogramot na soprugot. Bez gajle, 6 meseci vazi vaucerot Sepak ova e samo moe mislenje, doktorite ke vi dadat nasoki. So srekja i so lesno da mine
Ti blagodaram za iscrpnoto objasnuvanje. Ke se slusnam utre i so doktorot, (kaj tvojot doktor sum) pa kako ke kaze taka. Vaucerot mi e so vaznost do maj ( ako se smeta datum na isprakanje od fond,10 maj ke bide)
Девојчиња, веќе цела година имаме замрзнат материјал во Систина, а никој не не побара пред празниците за дали ќе го задржуваме таму замрзнат, дали ќе го пренесуваме или сакаме да се уништи. Јас имав инфромација дека од Систина ќе ни се јават за овие прашања, ама ги нема. Дали да ги побараме ние за или по дифолт штом не сме се јавиле е уништен материјалот?
Nie pravevme spermogrami pred i posle prelezivanje na kovod zaradi vaucer neli dva ttebaat Nemase nikakvi promeni vo spermogramot Moze e individualno Ne kaj sekoj vlijae
Kolku vreme posle virusov pravevte spermogram? Kaj nas soprugot bese bolen pocetok na april, spermogramot maj bese uzas, juni bese okey
Pose 2 meseca od prelezuvanje Moze ima uloga sto celo vreme 20 dena neli piese suplementi vitd cink selen vit e