Na isto mesto gi pravevte vie? Jas preferiram kontrolni spermogrami da bidat nabisto mesto A zaradi fon dopolnitelno i na dr mesto
Generalno rezultatite se isti kaj i da pravime. 1 mart klinika - standart rezultat 1 april pozitiven 27 maj new born - razlicen rezultat 10 juni new born - standart rezultat
Zenski,16 den posle ivf. Na 12den pravev beta bese negativna (ne bilo 0.1, tuku 0.4 ) . Prekinav terpija posto bese blastocisti i ke pokazese betata na 12 den. Sega imam kafeav iscedok vekje nekolku dena,a nikako da dobijam. Trebase pred 3 dena. Obicno odma sum dobivala na vreme. Da se alarmiram ili ne?
Devojki pomos deneska mi stigna pismoto od zdrastvoto so go cekav da mi odobrat insemenacii i hormonalni terapii. Pisuva deka mazmi ima teratozoospermia sto e toa se isplasibme mnogu bidejki dosega site rezultati mu se dobri toj spermogram sto go pustija dokt rece deka e dobar deka nema maka a sega mi stigna deka me odbivat terapijata i deka sme so maski faktor dosega jas se lecev bidejki velea kaj mene problem a od nisto nesto sega bum deka mazmi ima problem
Nema potreba od alarm, toa se hormoni vo prasane pocekaj uste malku na teloto mu treba vreme da se normalizira.
Zdravo zeni... posle ne uspesno ivf... kolku vreme treba da pomine za da se prijavuva pak vo fond.. i dali vazaat istite dokumenti ili sve on novo
После 6 месеци од трансферот можеш да аплицираш повторно за ваучер. Треба да се поднесат одново испитувањата што се со ограничена важност. Хистеро/лапаро, ХСГ, инсеминации, си важат од претходно.
Три години имаме замрзнато ембриони,секоја година ми се јавуват од Систина да ме прашат дали сакам уште да ги чувам.
Mene me imaat bocnato vo nedela, letovo, vo avgust konkretno za hormoni... Taka da ke te bocnat u sabota
Прво ќе ви се јават, не ги уништуваат без ваша дозвола. Побарај те ги ќе ви кажат до кога треба да се платат или да се направи трансвер.
Соборки многу ве молам да ми помогнете ме мачат резултати од хормони на 3 ден од циклус. ФСХ 6,24 а ЛХ 10,19. Секогаш и двата ми биле околу 7, со ваква разлика никогаш. Што тоа значи и дали може да се одложи трансфер т.е. дали влијаат на трансфер? Имаме замрзнати ембриони, за 10тина дена ќе одам и на ехо и ако се е во ред ќе има трансфер. но не можам да издржам па ако можете да споделите искуства, знаења . другите хормони се во ред.
Drugarki izgleda tolku od mojata srekja. Deneska bev na kontrola, od posleden ciklus treba da sum 7+2, me gledase doktorot na eho no se vide samo gestaciska kesa, bez plod. Mi rece da pocekame do ponedelnik no… jas iskreno nadez nemam. Vie sto mislite???
I jas sum so istata srekja,nemaj gajle. Samo so pochnav so bockanje na Triptofem,za tri dena maz mi izleze pozitiven.Prekinav so bockanje i sega neznam so kje se sluchuva. Kje zvonam da mi kaze doktorot so da se prai ponatamu Malku imame stresovi ushte ovoj ni fali,stvarno ne e FER!
И јас да се пријавам Ние сакавме сега после божиќните празници да почнеме со постапката, но сопругот е позитивен, јас денес се тестирав и чекам резлутати од тестирањето, но најверојатно ќе биде позитивен бидејќи сум со симптоми. Бидејќи сопругот има многу слаб спермограм, најверојатно ќе треба да одложиме за понатаму...
Gospod neka ni e na pomos. ☹️ Malku se razocarav, ama si vikam taka trebalo da bide. Sega napraiv brz test od apteka negativna sum (momentalno), natamu ke vidam dali ke projavam simptomi. Postapkata sekako ke se odlozi. Zdravje, sekoe loso za dobro neka e. Nadezta neka ni ostane❤️