Cekaj si go Mitko, iako i jas tocno taa nedela krizirav, samo kaj mene skroz se raspadna embrionot, mnogu strasno i zalno bese na eho. Se nadevam deka kaj tebe ima nadez. Toa sto ti go opisa mi lici na blighted ovum, kesa bez plod, ali sepak ako ti rekle da pocekas, pocekaj. Ako ne si strpliva, napravi bhcg vo sistina, imaat parametri kolku treba da bide spored nedeli i pusti mu na viber na Mitko, barem da ne se trues so hormoni i terapii za dzabe. Iako jas i spored bhcg bev taman za nedelite, postelka pocna ubavo da se formira, ali plodot se raspadna. Vo sekoj slucaj, nisto ne prevzemaj bez Mitko. Ti posakuvam srekja!
sekako ke go pocekam Mitko, so Saska deneska zboruvav ona mi rece uste nekoj den da prodolzam terapija, pa ponedelnik so doktorot da vidime. Da, blighted ovum, taka mi rece i Bojadzievski. Kaj mene voopsto nema plod, i zaborqviv da prasam i kolku i dali e porasnata gestaciska kesa od prethodniot pregled. Bas ke vidam sto ke mi rece doktorot, ama ne sum bas optimisticna . Za nekoj mesec, pocnuvame pak.
Zdravo devojki, Posle missed misscarage I vonmatericna bremenost zabremeneta po priroden pat so decko mi se odlucivme na invitro. Inaku posle vonmatericna bremenost koja se zavrsi so otstranuvanje na levata tube veke poveke od godina se obiduvame no nisto. Spermogram normalen, megutoa mene mi e pokacen prolaktin I rezervite na j.k mi se na pola 0.5 Inaku sum 3 mesec na klomifen od 50mg. Dali toa sto rezervite mi se mali e nesto premnogu zagrizuacko? Prethodnite 2 pati koi se zavrsija neuspesno od prva ni fati.
Ovde ima mnogu zeni so mali rezervi so ostanale bremeni. Nekoi prirodno, nekoi so pomos. Probaj da pies suplementi za podobruvanje na kvalitetot na jajce kletkite kako Q10, Omega 3, zink i vitamin E..
Девојки здраво имам останато кутија кринон гел 14 стапчиња значи само едно искористено од кутијата не сум во можност да ги подарам ама ако сака некоја за 1500 ден нека ме контактира купени се во понеделникот
Nie zamrznave vo mart 2020,lani vo april ne kontaktiraa dali ke gi zadrzime nie bidejki imavme uspesna bremenost so bliznacinja se mislevme za uste eden transfer pa kao aj ke vi se javime i ne im nisto odgovorime a bidejki vo dogovorot pisuva deka po 3 meseci samata labaratorija ke gi unitsti i mislime deka toa e zavrsena rabota.Koga zavcera mi vrtat od Sistina da kazeme dali ke gi cuvame i mi veli deka treba da platime za 2021 a i velam deka ne sme kazale za cuvanje ,moralo dvacata da sme potpisale a vo ogovort pisiva deka ke gi unistat.
Фала ти на одговорот. Ние немаме ембриони замрзнато туку семен материјал. Но најверојатно постапката е иста.
Извини вака што те цитирам, ама ме интересира другите што се запознаени да кажат. Дали ако има машки фактор не одобруваат ваучер? Ние треба уште еден да правиме наредниот месец, но на овој сега ни излезе оваа дијагноза, баш се загрижив
Членката во Швајцарија е, а одбиена е за инсеминација, не за инвитро. А ваучер за машки фактор секако дека одобруваат.
Odbivaat inseminacii so maski faktor, mislam mnogu normalno, ne e in vitro. Jas ziveam Svajcarija, ne sum zapoznaena kade apliciras, Svajcarija ili Makedonija i za sto apliciras? Svajcarija odbivaat inseminacii so maski faktor, Makedonija fondot ne pokriva inseminacii, samo in vitro
Девојки дали прават пункции на државните клиники? Прашувам за пункција на природен циклус. И како би организирала замрзнување ако воопшто прават?
Odobruvaat vaucer normalno. Nas so maski faktor ni pobaraa i inseminacii, za prv pat zboram, no ne bese vozmozno da se napravi poradi drugi pricini i dobivme napismeno deka ne e izvodliva inseminacija so takov materijal, posle toa nikogas ne ni pobaraa vise.
Zdravo devojki. Sakam da ve izvestam dokolku zemate decapeptil 0.1 deka gi refundiraat. Na mene mi refundiraa 21 inekcija po 300d. mi gi refundiraa a gi plativme po 540 d. Mislam deka bea. Cisto da znaete ne se malku. Pozz do site
И за во државна клиника ти треба ваучер ако сакаш да правиш пункција. Без разлика дали на природен или модифициран циклус. Ваучер мора да имаш.
ќе сака ли некој да ми објасни каде се наоѓа ГАК, имам термин за кариотип не сум од скопје и не знам каде точно се наоѓа, што има во близина на ГАК ако може да ми објасните? фала многу
А неможам да си платам приватно на државна? Од аспект на тоа дека може да е поевтино од приватниве (можеби и hopefully )
Здраво.На клиника прават и цела ивф постапка,без разлика дали си со ваучер или ке си платиш приватно. Сега,заради Ковид,мислам дека не прават воопшто ни ивф ни пункции,мислам само операции и спермограми.Но за сигурни информации,јави се и прашај. За замрзнување-таму не можеш зошто не замрзнуваат,ќе треба на некоја од приватниве клиники да ги носиш,а транспортот на ј.к. (или ембрионите) до друга клиника значи дополнителен трошок. За најсигурни информации во врска со ова,јави се и прашај. Го имав бројот запишано, ама еве не можам да го најдам да ти го пишам.Барај број од ГАК за одделение за инфертилитет и ивф на 3 спрат и ке ти кажат се што те интересира. Среќно.