Неможе да се плати на приватно САМО пункција, треба цело ивф да правиш, ниту па фондот покрива ваков зафат ( само пункција)
Не верувам дека е којзнае колку поевтино иако е државна институција. Но имај на ум дека иако ја направиш пункцијата,ке треба да замрзнеш во друга клиника,да платиш транспорт на материјалот. На ГАК се исплати само инсеминации да правиш. Јас таму направив 4 и платив секоја по 950 ден. колку да исполнам услов за ваучер.
Види прашај си да Не има измени. Јас за ова се интересирав пред 3 год, и тогаш вака ми имаа кажано. Замрзнување не ми требаше пошто јас по една јк вадев
Се можеш да платиш приватно на државна ако немаш осигурување. Ама цената не мора да значи дека е пониска. Прашај за сигурно.
Исто и јас пред можда 3 год. таму го правев првото ивф со ваучер и од таму ми се информацииве. Ама како што пиша Бубче,најубаво директно таму да си прашаш.
Не може да се прави САМО пункција. Т.е може ама ќе си плати цело ивф. Без разлика дали ќе има јк, дал ќе се оплоди, дал ќе има трансфер.... Ќе си се плати целото ивф. А во приватните има опција да се плати САМО пункцијата, па натаму да си се доплаќа ако дојде до оплодување, трансфер.. Не знам дали знаеш...едно ивф кошта околу 2000 евра, а само пункција е негде околу 300 евра. Е на клиника немаш опција да правиш само пункција
Мислам дека овој беше бројот на ГАК,02/3 147-458 Број на ГаК на трети спрат Твинс ти ми го даде па еве да го споделам
Ете кај се зачувал бројот хахахаха..фала ти Сиена,сега одма во тел.ќе го зачувам да не го загубам пак.
Vo svajcarija sum. Moze li da mi pisate kontakt ako si go imala toj pat pominato vo svajcarija tamu apliciram
Ne, jas sum nova vo Swiss, ali imam dosta citano za procedurite. Jas pravev in vitro vo Sistina bidejki seuste ne sum perfekt dobra so jazikot, a bogami za ovie proceduri nekogas makedonski mi e tesko da razberam. Kako i da e, ponapredni se mnogu, imas PGD, mislam deka ne si zgresila sto si resila Swiss. So srekja
Aha a kolku vreme trae uspesen procesot tamu bidejki kako sto me motat tuka ke si odapme za mk za taaa procedura
Девојчиња дали имате информација до каде е Систина со реновирањето и кога ќе почнат со трансвери? Ѕвонев вчера не ми креваа, од понеделник ќе ги барам пак
Здраво девојчиња, имав спонтан абортус во октомври после трето ивф , со машки фактор сме и имаме замрзнато семен материјал во Систина. Но во цел лош период видовме дека поминал периодот од 3 месеци за чување материјал иако додека го правевме последново ин витро никој не не праша. Дали имал некој слична ситуација и дали бил зачуван материјалот или бил уништен.
Поднесов за ваучер на 24.12 и уште немам одговор. Некоја дали има одговор а тој период поднела документи?