1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,5%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

308 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    Mene me imaat bocnato vo 12 i 30 za amh

На Bilka5T, Sienna_MK и biba818 им се допаѓа ова.
  2. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745

A zosto posle neuspesno invitro ne ti dal dr da ispitas tromofilni geni kariotip i eden kup dr raboti?
    Odgovorot za neuspesno invitro nikoj dr nemoze da ti go dade.

3. Señorita92

Señorita92 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2019
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    342
    Zdravo me interesira koga pocnavte so bockanje dali zemavte boleduvanje?
    Poradi mojata rabota nemozam da odam na rabota tamu da se bockam imam edna pauza od polovina cas rabotam vo fabrika!!!

4. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.641
    Допаѓања:
    5.759
    Никој доктор не може да ти даде објаснување зашто било неуспешно за жал, а и менување на доктор секоја постапка е лоша стратегија зашто докторот кај кој си била веќе има искуство со вашиот случај, како реагираш, што треба да се смени ако треба нешто и сл. Ама мораш да имаш доверба во докторот. Инаку за машки фактор најдобри се плодност заради посовремени апарати и методи за селектирање на спермата.

На Ivonan@, tina2018, Kris80 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    Devojki od iherb seuste gi cekam, obicno za 20 dena max stigaat, sea vekje 30 dena gi nema
    Iskustva

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745

Ne bi se slozila vo odnos na menuvanjeto doktor.
    Sekako nie kaj noviot doktor odime so cela dokumentacija i jasno se gleda koj kako reagira.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MRM

MRM Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    14
    Ме испрати да испитам само мутации на тромбофилни гени на институтот во Ману, друго ништо. А што друго би требало да проверам? Можам самоиницијативно тоа да го направам.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. дамјана

дамјана Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    252
    После месец дена

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    Amh, vit D, folna, b12, avtoantitela na imunologija, kariotip, dna fragmentacija, tiroidna, antitela na tiroida.
    Lab sistina se renovira mozebi kje imaat nekoj novi metodi za invitro, vidi informiraj se.

На Irisveceflow123 и MRM им се допаѓа ова.
  10. MRM

MRM Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    14
    Витамин Д и АМХ сама си испитав пред трансферот, а останатото ќе го испитам. Ти благодарам многу.

11. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    А зошто да неможеш освен ако немаш услови за чување на инекцијата Јас тие што се чуваат во фрижидер ги боцкав околу 17 часот бидејќи одев на работа само прва смена а сите други ги боцкав кај ќе се затечев дали на гости или на работа или кафана само одиш до вц и за една минута готова работа а инаку за боцкање мислам дека никој незема боледување бидејќи и пред и после ивф имаш по еден месец боцкање ако не и повеќе

На Ivonan@, NNA и Srcka28 им се допаѓа ова.
  12. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.641
    Допаѓања:
    5.759
    Не дискутираме за факти тука, се е сопствен субјективен став и мислење. Нормално е да не мислиме сите исто. Инаку не сум сменила доктор, не знам како е ако побараш дали ќе ти дадат цел картон со шеми, испитувања и резултати за време на процесот? Дека мене пред трансфер ми ги собираа шемите со сите резултати и мерења и ме испраќаа дома со 3 реченици извештај...а и сигурна сум дека докторите си водат свои забелешки кои не верувам дека ќе ги споделат ако смениш клиника. Во секој случај, секој треба да си следи интуиција и да прави онака како се чувствува...
    Ти како си? Почна со постапка?

На Фенерче и Srcka28 им се допаѓа ова.
  13. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Искрено можеби некој доктор води некакви си белешки педантно, во што се сомневам и додека не седнеш не верувам дека некој се сеќава која беше и што се случило додека не види документација. Таман работа сите да ги памтат, ама некоја селекција после секое неспешно ин витро во поглед на протоколите веројатно прават. Но ако некој изгуби доверба во докторот, подобро е да го смени дефинитивно!

На NNA, Sienna_MK, NoraMK и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Јас за машки фактор би ти препорачала Плодност, секако одлуката останува твоја. Ние бевме со азооспермија, правевме Тесе интервенција замрзнавме материјал после 1 месец беше ивф кое беше успешно. Оплодувањето беше со икси метода. Би ти го препорачала Стефан ембриолог во Плодност па макар и за една консултација.

На Kailani, Mila0000, NNA и 5 други им се допаѓа ова.
  15. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.641
    Допаѓања:
    5.759
    Таман работа, не ни очекувам да паметат, стотици пациенти имаат...мене поише ме интересираше од некој што сменил клиника што документи добил кога заминувале...знам дека според закон на медицински документи секој има право да ги добие ама не сум сигурна како функционира тоа во пракса...
    И се согласувам за менување на докторот ако се изгуби доверба. Ама довербата не се стекнува само со успешна постапка од прва, туку верба дека докторот прави се за да успееме, детален е, внимателно проучува историја и резултати и дава соодветна терапија.

На Ivonan@, Bilka5T, Mihaela123456 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    4.930
    Eve jas so dve invitra i vo newborn i sistina, neuspesni tri transfera do sega, se e vo red , so proveren kariotip i mutacii za trombofilija, ne znaat ni ovie ni ovie zosto ne e uspesno...blastocisti so AA kvalitet, 33 godini sme i toa e...ke probuvame pak. Nekoi clenki mi posocija endometrium da proveram, biopsija (bris) i ERA ispituvanje so koj se odreduva koj den matkata e najdobra za transfer...i do imunologija avtoantitela da proveram. Pa so Gospod napred. Ne planiram da menuvam doktor, moive me napnaa za Plodnost,ama mislam ako doktorot e ok i nema nekoi minusi konkretno poradi koi sakas da go smenis, ishodot kakov ke bide e mnogu i srekja i genetska ispravnost na embrionite....vo sistina doktorot koga mi pravese transfer mi vikase od mene tolku, drugoto od Gospod :D ama bas taka e. Moja drugarka inace imase dve neuspesni vo sistina,otide na treto vo plodnost,i toa neuspesno. Sekoj so svoja srekja. Inaku kako sto pisa clenkata pogore,za maski faktor imaat solidna oprema.
    I wish you luck (fingers):hug::l:

На Kris80, Milititi, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Јас се боцкав навечер во 19 часот хормоните, 21ч клексан и немав потреба од боледување. По пункција земав одмор и после трансфер боледување.
    Ако не одиш во смени, не ќе ти е проблем, барем мене не ми беше. Али кажуваш во фабрика си, гледај да се организираш некако прва да бидеш смена, ако не, отварај под друга дијагноза преку општ матичен и после трансфер ти следи од гинеколог матичен.
    Со среќа!

На NNA и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  18. Mihaela123456

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    2.745
    Jas gi imam site dokumenti vklucitelno i semi, na 9 den kolku bil e2, na 11 itn od prethodno neuspesno invitro.
    Toa e nasa medicinska dokumentacija i sekoj eden shto kje pobara vo bilo koja klinika mora da mu bide dadena kopija.
    Edinstveno nesto enigma ostamuva izvestajot na embriologot ako takvo nesto voopsto postoi, mislam na izvestaj so ocenka na jk i kvalitet na sperma

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    На тоа прашање нема да добиеш "точен" одговор, тука секој ќе ти го препорача оној каде што успеал или што му верува.
    Оди си на две до три места на консултација, ќе добиеш впечаток и сама ќе си одлучиш.
    П.С Швајцарија според мој впечаток што бев на консултации, на нас балканците не ни се посветуваат ама ич, барем јас добив таков впечаток. Кога ми прочитаа презиме, одма ме прашаа од каде сум, јбг, па плаќам осигурување, али некако не ми "кликнаа" ама ич!

На Nikolina35, Blagica Petrova, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    2.437
    Devojki, tabl. IMPRYL kade da gi kupam? Gi nema zegin, viola I eurofarm.