Мое мислење е дека испитување на ДНК фрагментација на сперматозоидите треба да биде во склоп на секој спермограм. Но, џабе е да се испитува ако за оплодување пак се оди само со ICSI. Кога сперматозоидите се со висок процент на фрагментација, треба да се примени MACS метода.
Cesto posocuvaat na apteka koja za zal vo Bitola od Grcija nosi lekovi koi na drugo mesto gi nema, samo vi pomognale da ne lutate, toa ne e negova apteka, ne se opteretuvajte so teorii so koi mislite trgnale protiv vas  agolot od koj se gleda e vazen za perspektiva, sreka e Stefan sto e vo Plodnost.
Фолна и Б12 со упат од интернист (или некој друг специјалист) може да се испита на Клиничка биохемија. ДНК фрагментација само приватно се испитува.
Ne, ne bese predlogot vrz osnov ma moja situacija vo momentot. Ona mi predlozi generalno kako analiza. Svesna bese za embrionite zamrznati sto gi imame, ama mi rece deka e mnogu bitna kako analiza kaj site parovi ooosobeno koga ne doaga do implantacija a ima maski faktor diagnoza.
I pak, terapijata ke se nasoci nekade, ako ne ovde, koga znaes deka tamu lae zajakot, ke baras care nadvor. Ne vaka, slepo idemo so transferi, pa sto da fati neka fati
A kade se ispituva dnk fragm i kolku e cena? I taka vo pondelnik sum skopje barem da ispitvam se sto mozam?
Здраво на сите. После 6 неуспешни ивф, се мислиме да одиме во Прага, дали некоја од вас има искуство со процедурата таму?
За клиничка биохемија малку се терсене. Јас во октомври кога бев за хормони на трет ден таа на пулт ми пререче демек знаете хормони може од 2 до 5ти ден, зошто доаѓате викенд. Еден дечко што беше исто за хормони кои не се врзани со ден го врати. Од друга страна кога реков дрка сакам и витамин д, б12 и фолна да испитам пола саат ме убедуваше да сум одела на токсикологија да ми дадат приоритетен упат за да не ги плаќам приватно. Едвај ја убедив да ми наплати и да ме пушти да си одам дома. Крај не им се фаќа.
Ние само за пункцијата ги зрмавме од аптеката со која соработуваат. И за трансвер истото ни го рекоа ако немате од каде земете од истата аптека. Но јас си ги земав од мојот град каде што живеам. Истото му го посочив и него реков кај нас ги има имам другарка во аптека која работи ќе си ги земеме од таму, и не направиа некаков проблем рекоа само супер штом имате таква можност. Знам дека за Имприл го немаше во ниедна аптека па го наралуваа за мене. Рекоа бил по скап и не им се трошел и затоа само по нарачка.