Нема хпв типизација кај мажи на државно. Во Плодност има и евентуално ако има во Систина (не знам точно за таму).
Mozes da odis na endokrinologija kaj odreden doktor I da baras da ti dade da ispitas za site tiroidni hormoni I antitela na tiroidni vo nivna labaratorija I da ti gi procita rezultatite. Ili pak upat od internist do klinicka biohemija Ili treta opcija na patofiza pa tamu em ke ti napravat eho em hormoni ke ti ispitat.
Денес пак звонев за ваучерот уште не ми биле разгледани документите.Ги прашав кога има комисија има ли некоја одредена дата,ми рекоа нема едноставно не си дојдена на ред ке дојдеш ќе ги разгледат
Јас разговарав со еден доктор што ми кажа дека на 25 во месецот имале комисија, мене 2 ми бараа дополнителен документ и секогаш околу 10 ми стасуваа известувањата. Ти ппсакувам до 10 да добиеш ваучер.
Денес имале комисија, така ми рекоа. Мојте документи ги разгледале и фалело ехо, а поднесов извештај од лапари и хистеро и сум дала крвна слика без седиментација .
Devojki denes mi stigna resenie od fondot za zdratsveno osiguruvane dek mi se odobrilo refundacija na kleksan. Sega za kolku vreme da gi cekam pari e na smetka?
Знам . Тоа е моја грешка . Имав два резултати со разлика од 7 дена поради високи леукоцити и баш тој вез седиментација сум го дала . Ама мислев нема да треба ехо. Имав оппусно писмо од пред 2 месеци