Мојава информација незнам колку е точна пошто работа е пријател на пријателот. А јас ги поднесов на 24.12. Ти кога ги поднесе?
Јас ги поднесов во октомври, но требаше дополнителни документи лечев уреаплазма и дополнителните ги испратив по пошта на 10 ти Јануари.
Исто и јас сеуште чекам се надевам наредна недела ќе стигне ама ова е највеќе каснење до сега вероватно ради нова година…
Здраво девојки имам едно прашање вака од понеделникот почанв со микрогинон од втор ден на циклус до сега требаше да ми заврши а јас последните 2 дена имам само кафеав исцедок дали е нормално... Сега неможам да ѕвонам кај докторот па затоа тука прашувам
Претпоставувам праќаат писмо со известување да се достават плус документи. Јас ќе одам во понеделник да ги доставам без да го чекам писмото па ќе видиме дали ќе ги примат
Zdravo dali dali ako napravam prijava odjava od edna vo druga firma ke imam zdravstveno osiguranje radi vaucerot dali ke imam nekakov problem posto od ponedelnik treba da pocnam so bocki no dogovorot mi zavrsi na rabota ako vo slucaj ne mi go prodolzat mozam odma da pocnam na drugo mesto dali ke mi vazi vaucerot od FZO ima li nekoj vakvo iskustvo
Мора да имаш активно здравствено осигурување за да може клиниката да ги оствари побарувањата од фонд за постапката. Провери си на МоеОсигурување до кога ти е важноста на моменталното осигурување. При префрлање во друга фирма, ако немаш прекин во стаж, не би требало да има проблем.
А доколку во меѓувреме останеш без работа, пропаѓа ваучерот? А како е за тие што не се во работен однос? Стварно не ми е јасно...
Ваучерот има 6 месеци важност. За да почнеш со постапка мора да си здравствено осигурана. Ако останеш без работа, има опција и да се осигураш преку сопругот под услов тој да е вработен.