Индус медика. Мислам дека е 1200 ден. сеуште. Јави се и прашај за цената. Таму се остава материјал. Ние таму правевме и ни помина пред комисија иако се пишуваше тука дека од оваа лбораторија не ги признавале спермограмите,не е точно да знаеш.Нас ни одобрија втор ваучер со сперм.од таму. Среќно!
Ако едниот спермограм не е постар од 1 година, другиот не е битен. Јас поднесував и едниот беше од 2016 па не направија проблем. Битно е последниот да не е постар од 1 година.
Здраво. При спремање на документација, ми најдоа вагинално стрептокока . Терапија треба амоксиклав да пијам ,а алергична сум. Нешто на природна база дали некој имал позитивни резултати?
Probaj so brusnici, uvin, divo origano, betadine vaginaleti. Ima i eden sprej ama mislam samo vo germanija go ima @MAJA BITOLA mislam znae kako se vikase. Sigurno kje ja izlecis i bez antibiotik Jas povekje veruvam na prirodna baza za gram pozitivnite bakterii
Еве го спрејот,имав уреаплазма 3 пати пиев антибиотик и пак не ја излечив.Од спрејот ставав 10 дена и на слрден бриз бев негативна.
Девојчиња,некоја скоро да купувала клексани и каде? Не можам да најдам,Еурофарм немаат,Зегин во повеќето аптеки немаат... Фала❤
Јас кога поднесував ( летоска) ,поднесов еден спермограм од 2016 и еден од инсеминацијата што ја правевме 2021 и не ме вратија...значи ако имаш еден не постар од 1 година и еден постар мислам дека не прават проблем , зашто и во барањата стои 2 спермограми од кои едниот да не е постар од 1 год...а спермокултура нити правеше мм ,нити поднесовме
Здраво женски, да сподели некој искуство што примал фостимон и цетротид? Некаков timeline. Ми кажаа кој проткол ќе го почнам со почеток на следиот циклус (GnRH antagonist), ама ме интересира колку дена се боцка и како иде понатака процедурата.
Zavisi kako ke deluvas, sekoj e razlicno, jas primav vkupno 7 dena terapija, 3 dena puregon x3, fostimon 4 dena x3, ali pak ke ti ukazam zavisno kako ke reagiras, kako ke rastat folikulite i kako ke raste estradiolot. So srekja i samo poz misli
Jas prvite denovi reagirav slabo so fostimon i dekapeptil, posle dobiv hiper od tolku sto mi se aktiviraa estradiolot. Ama primiv 14 dena terapija i dobivme 16 jajce kletki