Dali ima nekoja od vas, sto uspeela bremenost da ima bez kleksani, DO kraj? Ne sum primetila nekoja sto ne koristela kleksani za invitroto
Zdravo pocnav denes so Meriofert moze nekoj iskustvo da spodeli kolku se bocka ili se zavisi od nas kolku ke treba?
Ваучерот не го покрива Time-Lapse ембриоскопот, приватно се доплаќа. На еден постар ценовник видов дека било 28.000 ден, ама не знам дали има измени во цената.
Имаат посебен инкубатор, вон стандардниот и нормално ќе си наплатат ако сакаш користење на истиот. Не е задолжителен, туку е посебна услуга. Исто како што се посебни услуги на пример IMSI и МАСS методите за избор на сперматозоиди.
Јас. Не се боцкав со клексан, ама примав Асоирин бекаде до 24г.н после го прекинавме поради секојдневно крварење од нос.
Jas ne primav kleksani a aspirin samo dve tri nedeli .Aspirinot mi go prekina dr Tase oti koga se bockav posle pozitivnata beta so progeseron mi se pojavuvase po malku krv .
@Twins256 Со среќа и чекаме позитивни резултати, да ја стоплме темава од ладново време, а тебе да те испратиме во Труднички. Уживај си овие две недели, и да знаеш дека тоа во тебе ќе биде јуначе, јуначе кое цврсто ќе се закачи за тебе, и за 9 месеци ќе се гушкате и пеете приспивни песни. Јас на сите им кажувам, кога успеав јас со еден и единствен ембрион ќе успеете сите! Чекаме убави и позитивни вести
Јас не можев 6 месеци да ја тргнам стрептококата. Антибиотици, вагиналети антибиотски, пробиотици, капки од диво оригано, се живо пробав. На крај успев со вагиналети бетадине.
Здраво, Јас прво би сакала да се извинам премногу што упаѓам вака во темава. Ве читам (не дека нешто е битно), ама знам дека повеќето сте со тоа искуство па ако може да прашам. Треба да правам лапароскопија за вадење циста (докторот рече во мојот случај, цел јајник). . Бев во Систина сега на преглед, Др. Бојаџиев ме прегледа. Знам дека повеќето и Ремедика ја спомнувате. Па би сакала ако можете, ако не ви е проблем да ми пишете искуства за лапаро во Систина, доктори и искуство за др. Бојаџиев, бидејќи ми рече дека и он правел лапароскопија Уште еднаш премногу, 1000 пати се извинувам што се тупнав вака со прашање. Ако смета, ќе го избришам прашањето.А доколку можете да ми пишете би ви била многу благодарна.
Фала ти друшка...баш те помислив тебе и твојата успешна приказна со едно ембрионче и некако убаво ми дојде❤❤❤
Правев лапаро почеток на декември во Систина кај Лазаревски. Кај мене беше поради непроодни канали на HSG. Презадоволна сум од тоа како помина операцијата и заздравувањето после тоа. Првите 3-4 дена се со болки, за недела и половина како ништо да не се случило.
Еве сега јас и моето ембрионче, сега веќе немирно двегодишно дете ви ја праќаме сета среќа на овој свет
Бојаџиев е топ доктор, иднината на ин витро во Систина според мене. За лапаро знам дека е исто добар, две мои пријателки му се пациентки. Инаку сум слушала на групава пофалби и за Димитров во Ремедика, можеш да си отидеш на мислење и таму, па ќе се одлучиш
Да, јас читав и за Ремедика. Може ќе звучи глупо, ама дека почесто сум одела во Систина, таму и хсг и киретажа имав, и некако навикната таму. Ама утре одам да направам тумор маркери и со резултати треба да одам. @Perla* а дали знаеш отприлика која цена беше се? Мене девојката на шалтер ми рече утре да се јавам да прашам. И фала ви многу на одговорите