Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

78 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,3%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

276 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Dea**

Dea** Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    302
    Ти благодарам за советите! Ќе барам чаре.

На Irisveceflow123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.217
    Допаѓања:
    87.829
    На Twins256 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  3. Perla*

Perla* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    352
    Јас бев со приватно здравствено осигурување па платив само PCR тест 1900 денари.
    По тоа што сум слушнала цената е околу 80-90.000 денари

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.127

Фала ти премногу :hug:

5. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    20.115
    Цветче, ти како мене си. И јас сум била Систина за повеќе испитувања поврзани со ова, се убаво испадна, се погодиле тие работи добри де, и сега таму сакам да си испитувам кога треба нешто :) Што ти е психа :)

Иначе стварно не сакам ништо да ти сугерирам, а може е и без врска зошто не сум правела досега лапароскопија и не можам да ти кажам од лично искуство (иако можно е да правам ако се одлучам да го вадам миомот), но јас исто така знам и за мн убави искуства од државно. Ти кажувам за чисто да си ја разгледаш и таа опција. Конкретно за Зоран Илиевски во Чаир и Тофоски, мислам дека тој на Гак беше. Зошто разликата во цена е огромна, а мислам дека стручноста на овие доктори е на мн високо ниво. Барем од што сум читала тука и од искуство на мои пријателки (конкретно за Тофоски). Друго, и јас имам слушано за Димитров во Ремедика дека е одличен за оваа проблематика. За Бојаџиев не знам, не сум слушнала досега ништо конкретно, освен дека е убав :D. Се шалам, веројатно си е стручен докторот, само немам инфо за него.

А, ти рекоа цел јајник да се вади дека се повеќе цисти или дека ќе треба повеќе цисти од еден јајник да се вадат?

Како и да биде, не се плаши, ова е за нив мн рутинска операција, само одбери си добар стручњак и се ќе биде средено за мн брзо.

@Twins256 со среќа мила, држиме палци, редно време е да биде усреќено едно бебче со таква мама како тебе :)

Последна измена: 26 јануари 2022
    На NNA, le.soleil, ladystardust и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Iris123

Iris123 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Podnesov dokumenti vo fond i mi vratija deka treba da napravam edna inseminacija. Pismoto go dobiv vo dekemvri, vo januari ne uspeav da napravam inseminacija. i sega me interesira dali e docna da napravam sega vo fevruari. Ne mozam da gi dobijam na telefon da prasam. Ako ima nekoj vakvo iskustvo ili znae koi se pravilata, bi mi znacelo mnogu ako spodeli.

На Twins256 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ana_mila

ana_mila Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    16
    Дали некој ќе сака да ми ја објасни постапката за инф, од каде да почнам , препорачајте доктор досега бев кај доктор Гордана Петровска во Систина,?

8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.127

Го знам Бојаџиев од пред 6 години, ми правеше ХСГ, ама не ми нешто wow:Dе добро, јас вчера се претставив бо "најдобро" светло пред него - паднав од столчето облекувајќи се :( Дали се лизнав или ми се сврте не знам, ама треснав. И си се расплакав пред него. Си рекол оваа којзнае колку луда е:).

Фала ти. Да ги земам резултатите од тумор маркерите, па сакам и до Димитров да идам па ќе го имам предвид и Тофовски.

Уште еднаш извинете што ви упаднав вака и фала ву многу на советите:hug::hug::hug:

Многу среќа и 2 цртки на сите :hug:

На TeddyGrey, Milititi, princess5 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. дамјана

дамјана Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    252
    Не е доцна ,кога направиш тогаш ќе поднесеш...ако во меѓу време ти истече некој од документите што си ги поднела ,обнови си ги и тие ,да не те враќаат пак...и мене ми побараа втора инсеминација , додека ја направив после 2-3 месеци ми беа истечени хормоните , па со извештајот за инсеминација поднесов и од хормони

На Iris123 и Twins256 им се допаѓа ова.
  10. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.652
    Можеш да направиш .
    Јас поднесов ваучер во јули,,почеток на август ми побараа нови брисеви, им однесов крај на септември...скоро после 2 месеца и одма ми одобрија.
    Ако си од Скопје,појди најубаво во фонд кај Мајка Тереза, на прозор прашај ги,чисто да си сигурна,да не ти е шубе.
    Со среќа!

На Iris123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.652
    Јас додека носев брисеви истече рокот на папот,па не однесов нов,ништо не ми рекоа

На Iris123 и дамјана им се допаѓа ова.
  12. дамјана

дамјана Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    252
    Може и да не бараат , ама мене не ми се ризикуваше ,па поднесов...тие таму често се непредвидливи , не можеш да им се научиш...нешто најнелогично ми беше кога прочитав тука дека на членка и побарале отпусно писмо од болницата кај што се породила иако поднела извод од матична книга на родени за првото дете:)

На Twins256 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    Да за жал срварно бараат ваква глупост. Уствари они бараат доказ дека детето е родено со ивф ако се аплицира за второ. И имаш ситуација како мојата ивф во борн, каде не пораѓаат и не можат да потврдат дека од нивното ивф има родено дете, а се пораѓав во ремедика, ама пак овие не можат да потврдат сека детето е со ивф:drunk:. На крај поднесов од секаде по нешто и незнам што им значеше тоа

На DaisyDream, tina2018, дамјана и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.652
    Да да,се сеќавам...страшно е ова нашево здравство.Мора да играме како тие ќе свират.

На дамјана му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.652
    Значи без коментар останав :(

На le.soleil и дамјана им се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    А имав и уште полоша ситуација на ГАК. Одам за 2д/4д за во фонд и таа во амбуланта ме распрашува, што и како. И културно ја змолувам да ме прати да ми направат 4д и да ми дадат извештај (претходбо веќе еднаш бев, ама ме вратија зошто многу рано отидов, нели треба после овилација да се оди). Ама не таа почнува да ме убедува дека треба да ми орвори историја и дека треба ново хсг и нови инсеминации за ваучер за второ дете:^). Уште еднаш културно и објаснувам дека веќе сум била на 3 спрат, дека сум вратена заради тоа што не можеа да видат ништо, да ме пушти да одам. Таа си продолжи со своето дека треба хсг и инсминации. На крај само станав и ја замолив да си го научи протоколот и упатството за ивф ако веќе работи во ивф амбуланта и отидов сама на 3 спрат да се помолам да завршам работа. Штета што не знам како се викаше, зошто на извештајот Калчовски е потпишан, ќе доставев едно писмо со молба до ГАК да ја пратат на доедукација за да не се срами вака.

На NNA, tina2018, Meckicja и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Со лесно мила, ова да ти е последно и најсреќно!:inlove::hug::hug::hug:

На Sara85, Sienna_MK и Twins256 им се допаѓа ова.
  18. дамјана

дамјана Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    252
    Не ми се јасни никако ,што е важно дали првото е со ин витро...пример јас поднесував за второ дете ,а првото ми е зачнато по природен пат пред скоро 12 год ...среќа тогаш не им текна да ми побараат отпусно писмо...којзна дали би го нашла

На Bilka5T и meelitsah им се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.574
    Допаѓања:
    21.160
    Здраво девојки, пишувам овде зошто не гледам посебна тема. За колку време ви излегле резултати на тие што сте правеле Кариотип на ГАК? Вртам на бројот што ми го дадоа, не ми крева никој.. 2 месеци поминаа од кога ни земаа крв.

20. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    34.672
    Ако си од ск,отиди до таму обично за месец до 2 треба да се готови но сега со коронава незнам..

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.