Сакам да направам споредба со друга лабораторија, ме интересира документите дали може да ги поднесам така, за да го повторам само вагиналниот брис на друго место.
Mozes, no se dodeka nemas cisti brisevi, nema da go prifatat, ke ti barat dopolnitelno brisevi, sto vo sklop na vreme, isto ti se fakja ako pies antibjotik, ja lecis e coli, i posle povtoruvas brisevi uste ednas.
Prvo sredi ja anksioznosta pa odi na ivf. Vo protokol za ivf i posle procedurite sto sledat, helexi, demetrini i AD ne se dozvoleni, osven vo odredeni slucai kade ke procenat deka mora da prima terapija, ali rizicite za nivna primena se na tvoja strana. Isto taka ne se dozvoleni do 16 nedela bremenost. Jas lecev anksioznost skoro godina dena, pa posle pocnav so transferi. Ova e moe mislenje, za istoto razgovaraj si so tvojot ivf doktor. Spored mene organizmot treba da e mnogu smiren i spokoen koga se pocnuva stimulacija i posle procedurite sto idat. Srekjno!
Јас кога подбесував на брисевите имав уреаплазма, но со договор со лабораторијата и докторот,кажав дека ми се за ваучер за ивф ми дадоа чисти негативни резултати, а во меѓувреме ја лечев бактеријата.
Другарки ми стигнаа резултатите после киретажа, докторот ми рече дека на плодот имало инверзија на 9 хромозом (p11q13) , препорака за кариотип. Ке закажеме најбрзо што можеме, па ве молам ако знае некој нешто околу ова?? Друго треба да се провери уште нешто??
zdravo devojki pred 1 mesec vnosov dokumenti za ivf preku fondod no sega me vratia bidejki imam pokacen prolaktin normalno 555 jas imam 628 mi dadoa dostinex gi piam no prasanjeto mi e dali moze samo toj hormon da se ispita I dali mora da e na 3ti den od mensteuacijata dali moze na 2 na 4 den
Prolaktinot, posle terapija, mozes da go ispituvas koga sakas za da vidis dali simnelo. Mozes samo prolakin bez drugi hormoni. I ako ti e vo normala, dostavi go dopolnitelno rezultatot i ke ti dadat odgovor brzo. pozz
Kariotip mozes da ispitas na GAK, so upat od maticen ginekolog za tebe, i so upat od opst lekar za soprugot. Sledi termini na moj termin i zvoni i na maticnata da ti zakaze. Rezultatot se ceka, mesec do dva (jas tolku cekav). Isto taka mozes i vo sistina da ispitaas kariotip, tamu rezultatite ke budat za pobrzo.
Pred 3 godini pravev HSG vo Plodnost. Dvata kanali neproodni. Vednash podnesov dokumenti za IVF, me odbija so oblazlozenie da napravam laparoskopija. Posle edna godina povtorno otidov Plodnost. Dr. Tase mi predlozi da mi napravi toj uste edno HSG. Posle 2to HSG dvata kanali proodni! Ne znam kako ama bidna! Pocekav uste edna godina ama pak ne mozev da zabremenam. Se odlucivme na IVF privatno. Uspesno od prva! Sega sum 7mi mesec bremena so bliznaci. Gospod da ve raduva site Moj sovet: pocekaj 3-4 meseci pa posle ke odlucis dali da odis na invitro ili so nekoja druga postapka.. Na site vi ja prakjam seta srekja na svetov
Znam za kariotip prasav i vo sistina, za gak ke cekam sleden mesec koga ke pustat. Prasuvam dali uste nesto treba da ispitam?? Kako vu krug da se vrtam celo vreme imame zamrznati uste 3 embrioncinj, pa neznam dali da pravime transfer ili da cekame prvo kariotip?
И јас имав HSG исто како твоето и мислев дека следно е инвитро, но направив хистеролапароскопија и каналите ми беа проодни. По 2 месеци останав природно бремена, но за жал во 6 недела имав биохемиска
Naodot ti ukazuva na genetska malformacija na plodot i zatoa vi e kazano kariotip da se napravi. Ne mora da znaci deka i drugite zamrznati embrioni go imaat toj problem, se nadevame deka se super, ali ne mozeme da smenime zosto nemame PGD i tuka se kocat za zal rabotite kaj nas, zamrznuvame bez PGD vo Makedonija. Jas bi go pocekala naodot od kariotip da sum na tvoe mesto i posle ke dobies nasoki od Mitko sto i kako ponatamu, Mitko e brutalno iskren i zatoa go bendisuvam kako doktor. So srekja
Ти благодарам за долгиот пост Да прво инвитро ќе ми биде, затоа и толку исплашена ваљда.... Дур почнам, после може и специјалист у боцкање ќе станам. Денес сум подобра, долго се борам со ова, верувам и сега ќе се изборам. Со среќа и кај тебе нека е
Ти благодарам многу, најверојатно ке го почекаме наодот од кариотип иако не би менувал ништо. И да е добар и да е лош мислам дека нема што да се направи понатаму, освен да се надевам дека замрзнатите се добри . Од истите причини и јас го обожавам Митко Фала уште еднаш
Jas bidejki imam ispituvano kariotip zatoa samo za nego ti objasniv. Eve neka kazat i poiskusni clenki dali ima potreba od uste nesto da ispitas.
Девоки забршив со лапараскопијата супер поминав, е сега бидејќи бев во паника малку ми дадоа суперфакт да боцкам од наредна недела па не запаметив како ми рекоа 2 шприца и една игла или еден шприц 2 игли сама планирам да ги боцкам па не направам некоа збрка
Девојки кој ден од циклус се испитува нивото на естрадиол за да почнам со стимулации? Претпоставувам трети ден. Ми рекоа втор ден од циклус да одам на преглед, ама доколку прв ден од циклус ми е во сабота, во недела не е никој на работа. Па да знам што да правам.