Мила, обично на втор ден го испитуваат пред почнување со стимулации, но и на трет ден сум испитувала, не е никаков проблем, после тоа ќе се наштимаат работите со стимулација, појака или послаба Со лесно во постапката и да вроди со плод!
Така е..ама само дур почнеш...после ехехехе..ќе боцкаш со песна сама и воопшто од ништо нема да се плашиш. Со лесно,со среќа, и дај боже да успееш од прв пат ❤✊
E pa aj i ja da se pridruzam vo oroto so @Twins256 i da broime zaedno Nekaa ovoj pat bide vistinskiot Bidna transfer na rana blasto, Gospod napomos!
Ајде друшки, сите што сте во исчекување да ви се посреќи овој пати да се израдуваме во темава. @Twins256, жено, твојата енергија е заразна. Обожавам да те читам; твоето бебче ќе е пресреќно да те има за мајка, сигурна сум @Nikolina35 , со лесно во постапката. Ако можеш да се организираш психолог, јога, вежби за дишење.. се од тоа би ти помогнало со анксиозноста, се разбира во зависност од интензитетот и траењето на состојбата. Побарај си психолог во местото на живеење, сигурно ќе најдеш. Сакав да речам, не мора да бараш да е посебно запознат со оваа област, ако е добар, секако ќе ти помогне разговорот. Лично искуство: јас си имав неколку блиски со кои поединечно можев да зборам кога сакам и за што сакам, тоа ми помагаше зошто некогаш сакав така и да си се пожалам; друго, си запишував се и имав аларми во текот на денот за секоја инекција и апче, да не мора да ги мислам. Трето, цело време се потсеќав дека не е страшно и да згрешам нешто, ако нешто задоцнам некој пат , ако х,у, z- искуствата покажуваат дека ако сака да биде ќе биде, ако не не и не е се во моја контрола. @NoraMK , стискам палци душо Ако испуштив некого, ќе ми извините, не читав многу наназад; едно време се одлогирав од фемина па додека да се логнам назад недели минаа Јас се одмарам од се', поштено се изодморив сега во јануари, па здравје за натака уште не се просветлив што ќе правам
Mila mnogu mi e zal za tebe, so ista dijgnoza sme i nie, maz mi ima inverzija na kromozon 9 doznavme koga ispitavme kariotip, i vo posledna konsultacija so biolog mi rekoa deka cudo treba za da ostanam trudna i da rodam zdravo pravo dete. Izvini ama ova e surovata vistina . I sto e najloso mi rece nema terapija, ni lek koj sto bi ni pomognalo. Medicinata se uste ne uspeala da navlezit vo kromozoni.
Јас би го прашала тој што ти го кажал тоа - како маж ти успеал да стане човек кога ја имал таа инверзија? Сериозно ме интересира Значи не е баш невозможно.
Jas samo se nadevam deka ova e slucajna greska, sepak nesakam da izbrzuvam so zaklucoci, seuste imam vreme da se nadevam deka dobri ke ni se kariotipite, a i ako ne se toa e, ke probuvame i ke se nadevame se dodeka ne se otkazeme. A u plan sum da se otkazam samo koga ke uspejam ti posakuvam da se izraduvas najbrzo i jas si tebe , pa da gi pobieme tie mislenja
Tvojot problem e resliv, so PGD test na embrionite, nemoj da se izrazuvas taka, osobeno da mu go kazes na clenkata sto pominala kiretaza toa. Problemot so los kariotip moze da se sredi so biopsija na embrionite sto ke gi dobies. Embrionot sto e normalen se transferira. Po tesko e da se najde normalen embrion, no ne e nevozmozno. Pa i da e nevozmozno, taka ne se izrazuva, i ti, i tvojot doktor.
Prolaktin mozes, da ispitas bilo koj den. Jas sega, pred Pred, da napisas vakov surov komentar, preispitaj se kako I e na clenkata sto ke go procita. . Tie uste ne napravile kariotip, ti dotepaj ja psihicki. Na toj biologot, da mu kazes da si ja iskine diplomata. Oset, da se nemalo
Здраво сакам да прашам за брисеви за аплицирање за ин витро. Јас во декеври ги направив сите четри и само во вагиналниот брис ми најдоа ешерихија другите три беа чисти, денес отидов да ги повторам и гинекологот ми направи само вагинален и цервикален, ми рече ако овие се чисти ќеможам да аплицирам со тие од декември. Може ли така да се поднесат во фондот нема ли да ми направат проблем што не сите четри одеднаш земени?
❤❤❤ Дај Боже да стигнеме до целта сите овде,рацете да ни се наполнат,од здравје , смеа,радости и среќа да не куртулиме!!! Да си одмараш,да уживаш и кога ќе се почувствуваш спремна,почни со позитивна енергија. Тоа со алармите за терапијата си потполно во право.Јас така правaм и секојпат на време си ја земав терапијата. Друшки,читајте книги. Топло ви ја препорачувам КАЛУЃЕРОТ ШТО ГО ПРОДАДЕ СВОЕТО ФЕРАРИ. Екстремно насочена кон развој на личниот живот, спознавањето на самите себе си,поставувањето на целите во животот и како до нив...мозокот ми го смени за 360 степени да ми размислува поинаку. Значи како да сум била на психолог..исто...сосема друг поглед кон нештата имам. Уште 40-тина страни имам да ја дочитам...страшно мотивирачка книга,баш ми се погоди да ја читам во овие денови на неизвесност. Од 10 книги,баш таа ја одбрав бе,а не ни наслутував дека е толку добра.Насловот па ни најмалку не ме привлече. Значи...Сè се случува со причинаааа !!!!✊✊✊ Поздрав до сите ,денов е прекрасен и ке го искористам само за себе !!! Love youuu❤❤❤