Ti samo bidi si pozitivna, kako sto ti kazav vo medicinata 2 i 2 ne sekogas e 4. Jas imam razgovarano so nekolku geneticari, ne biolozi, i mi go kazale istoto site. I da ima genetska malformacija ima eden kup studii sto pokazale deka ima parovi sto si imaat zdravi i pravi deca, sega fala bogu se e toa samo statistika, sekoj si e slucaj za sebe, najbitna e psihata i poddrskata od dvajcata partneri vo ovoj proces. Ke se odi mozebi po poteskiot pat, no ima resenie. Sega ne se zamaraj mnogu so citanje, odi napravi kariotip i ke si razgovaras so doktorot. Ne mora da znaci deka imate los kariotip, mozebi taa genetska greska e nastanata samo za toj embrion, taka da bez rezultati e neseriozno da se komentira. Pozdrav golem
Една информација во врска со чувањето на замрзнат семен материјал, бевме во Систина, материјалот за среќа не беше уништен иако беа поминати три месеци од рокот, ни нагласија дека заради ковид ситуација не форсираат да се јавуваат, инаку секогаш им е пракса и мора да не исконтактираат. Си доплативме за чување и меѓу другото од 01.01.2022 цената за замрзнување на семен материјал ни кажаа дека е зголемена на 7000 денари.
Ti blagodaram mila, bas ova mi trebase, te guskam, i znam deka ke bide se vo red, za inaet na genetika
Za INAET na sve sto moze da ti izleze vo pat!! Mnogu blisko sme so celata procedura nie dve. Te pamtim malku posle mene bese trudna, i malku posle mene imase abort. Ke bideme pak trudni dvete i ke imame bebce
Колку убаво, веќе имаш излезено на сонце најубава комбинација си направила Насловот ни на мене не ми делува примамливо, дефинитивно ни јас не би ја одбрала, но препорака од пријателка која сака да чита секако ќе прифатам. Ти благодарам мила за препораката и се’ вака да ти поминуваат деновите, сончево и топло во душата
Mila ti posakuvam da imas najubav kariotip da nemate nikakov problem da e samo rutinska greska i sto e pobrgu da si imas dete. Pogresno Razbrav mislev deka imas inverzija na kromozon i zatoa ti kazav toa sto mene mi rekoa, Mozebi ne trebase da ti kazam na takov nacin izvini uste ednas.
Vo red e, primetiv deka loso si me razbrala. Ostanuva da se nadevame na ubavo | mora da se naredat kockite, koga sakas nesto i nevozmozno bidnuva vozmozno. Samo verba vo toa sto go posakuvas
Девојки кои ви се искуствата со ремедика и new born clinic? Би сакала да почнам се од почеток, прво со консултација па се двоумам помеѓу овие две клиники. Да напоменам со дијагноза сум непроодни канали. Ви посакувам на сите преубав ден❤️ и одиме напред сите полни со енергија. Верувам дека оваа година е наша година на сите
zdravo dragi devojki sakam ve prasam za ivf preku fondod dali gi isplakjaat site apcinja sto gi prepisuvaat ili nekoi gi zimame nie ubava vecer❤️
Колку е повисок толку помалку прогестеронска терапија ќе се прими ...важно е да е над 8-10 (настанала овулација )
Само инекциите и тоа во одреден број се вклучени, витамини прогестерони клексани сами си купуваме (со тоа што фраксипарин или клексан со извештај од трансфузиолог може фондот да рефундира)