Mila ic ne se ceka, jas samo sto se javiv vendas me povika ni za nedela dena, mozebi ce mi istecese vaucerot i da ne me izgubat kako pacient vendas me prifati.
Po sema se prima, na odreden den se pocnuva od ciklus i se tera do pri kraj na procedura. Dozata zavisno kako ke ti odredi doktor, 0.2 ili 0.3 ili zavisi, toa doktor si odlucuva. Poleka ke vleces od flakonceto i precizno i posle otvaranje vo frizider ke go cuvas. Samo bidi precizna ako si pustas sama, ako nemas iskustvo so bockanje ili ti e strav da ne utnes, vikaj nekoj da te bucka.
Vleces so golema, pustas so mala. Ama ako nemate iskustvo viknete nekoj ili odete vo medicinska ustanova
Здраво, Ме интересира тие што имат правено инвитро во Плодност Битола, што најчесто даваат таму, дали Superfact или Meriofert? Или можеби нешто трето? Побитно ми е, дали се готови право за боцкање? Или треба да се мере како што е Superfact?
Супрефакт е различно со Мериоферт, т.е нема или тоа или тоа. Може и двете да ги примаш. Супрефактот може да се замени со Триптофем или Декапептил, а мериофертот се стимулации ( може да ти дадат Бемфола, Фостимон, гонал, мерионал, итн). Стимулациите се раствораат во водичка ( освен гоналот кој е азар готов). А исто и декапептилот и триптофемеот се спремни за боцкање
Да во право сте, моја грешка, мислев на Триптофем. Значи и Декапептилот е спремен право за боцкање. Фала ти! Поздрав
Вистина е дека се чека. Но пробај си ја среќата. Инаку до сега човекот не ме разочарал, за разлика од неколку гинеколози од Ремедика. Темелен е гледа се, не брза, ама не коментира ништо. Не дава предвремени заклучоци. Јас чекам прво ивф да правам, чекам втор ден циклус за да почнам со стимулации. Ќе ве информирам за неколку недели како ќе се одвива процесот. Се надевам ќе се фалам ❤ Со среќа