Dimerite bea OK celo vreme otkako se napravis Invitroto se proverija posle 14den otkako imav pozitivna beta dimerite bea 3800 mn visoki pa od togas mi prepisaa po 2 kleksani na den ama za 2 nedeli prokrvariv I se pojavi hematom koj potoa gi apsorbira dvata plodovi Zatoa celo vreme mislam deka greskata e vo toa sto za vreme na transverot ne se pratea dimerite
Вчера бев повторно на преглед веќе ми беше 10-11 ден од циклус, докторката утврди полип и ми препорача киретажа, меѓутоа се консултирав и со матичната која ми речр да почекам до нареден циклус бидејќи најдобро може да се утврди 5-7 ден од циклусот, дали кај некој се случило да погрешно е утврдено дека има полип. Од вчера многу сум разочана па дури депримирана, пред да останам бремена со првото дете исто ми беше одење по болници, испитување лапараскопии, сега ова како реприза му доаѓа веќе, читав малку на интернет за киретажата, ме загрижи фактот што ќе мора пак со месеци да се чека, таман собрав сила да се обидам со инф пак проблеми, цела ноќ читам на форумов неможев ниту да заспијам
На ехо го утврди полипот? Најдобро е да направиш хистероскопија за најточна дијагноза. Дека на мене така на ехо им се виде полип, односно сенка па скоро па сигурна беше дека е полип и на крај ништо немав на хистероскопијата. Така да не се потресувај и немој да отидеш класична киретажа на слепо да ти гребат во матка, на толку софистицирана технологија сега.
zdravo devojki,ke podnesuvam dokumenti za vaucer ama imam eden dokument sto mi istecuva na 12. 02 a citav deka komisijata gi ragleduvala okolu 25 sekoj mesec dokumentite, sho mislete vie dali ako gi podnesam utre i mi gi zaverat vo fondot kako primani i da gi razgleduvat pokasno nema da se vodat kako isteceni
Па логично е датата на примање на барањето да е важна, затоа што реално ако денес ги однесеш директно во архива ти имаш поднесено документи пред истек на рокот. Така да според мене поднеси ги. Ако толку запнале за да наоѓаат замерки ќе ти кажат иако нема логика баш.
Јас ги поднесов во декември а сите документи истекуваа во јануари. И мислам дека мојот предмет бил на комисија околу недела дена по истечување . Не ми побараа нови , освен за седимендација да риложам зошто јас сум дала крвна слика без нејзе ( моја грешка) и ми побараа ехо тиа не поднесов зошто мислев нетреба поради лапаро и хистеро . Пробај си ја среќата
Мислев на 4д. Поднеси и тоа. Јас имав во мене и копија од извештај ама ми го побараа оргиналот заедно со сликите.
Да на ехо го утврдија полипот, докторката не ми предложи хистероскопија туку киретажа како решение, два пати ме гледаше на ехо пред циклус и после циклус негде 10-11 ден од циклус
Девојки здраво значи јас сум жив малер од денес требаше да почнам да се боцкам со супрефакт а качив температура некоја да има вакво искуство па да ми каже дали смеам да се боцкам или не..
Jas mislam da se bocnes, a sabajle na kovid test...pa ke se znae sto ponataka. I jas imam prasanje. Mi zavrsi ciklusot posle neuspesno ivf i trasnfer,kratko traese 2-3 dena max......i sega mi e 19ti den od ciklus, i vekje od 15tiot den navaka imam malku temno kafeav iscedok/krv...wtf is happening. Imav i bolki nalik menstrualni,pa pomisliv da ne e ovulacija (obicno docni ovulacii imam), ama uste trae ova. I gradite me bolat, prvo povekje,sega pomalku. Prolaktinot moze mi e do plafon od stres periodov Da odam na lekar ili e normalno...minatoto invitro isto imav vtor ciklus na 15ti den posle prviot. Ama ova ne znam dali e ciklus. Izvinete na dolg post,mi trgna pisuvanjevo