Pa obicno posle ivf da poredok e ciklusot, ama pa i znae da ima poremetuvanje na ciklus dodeka horminite se vratat vo normala. Odi na lekar, ke ti proverat prolaktin i kortizol, barem mene toa mi proveruvaat, oti si znam deka mi e od stres. Sigurno hormonite se vo haos i treba vreme da se stabiliziraat, kaj poveketo e taka. Jas imav pa spontan, prviot mesec na 30 den mi dojde, sega eve duri na 40 den, vtoriot mesec po kiretazata, ali mi rekoa do 3 mesec ke ima poremetuvanje na ciklus. Ne odam na lekar, toa e sto e. Tebe ako ti e misla i imas problem so prolaktinot, odi da te zirnat na eho.
Ajde dobro vecer na site...Ve citam skoro dve god. I mozam na site da vi se poklonam kolku ste jaki i hrabri..Jas ja pocnav postapkata za ifv i pocnav da se bockam so superfax i merev estrogen i se bese super no jas kaciv temperatura i fativ koronataka da prekinav so se sega sedam doma i se nerviram..Kje pomine se pa kje prodolzam..Ve pozdravuvam site i vi posakuvqm site da si zemete bebce vo raka..
Devojki ve citav deka We strongly discourage taking Impryl alongside strong direct antioxidants such as vitamin C, CoQ10, selenium and so on. These substances may induce ‘reductive stress’ that may negate the benefit of Impryl.“ E sea jas pijam Q10 VIT C VIT D METIL FOLAT I dadeni mi se PLUS IMPRYL. Dali ovie dve nedeli sevo ova da go pijam ili isklucivo samo impryl vit d i metil?
Во постапка си? Јас пред почнување на постапка прекинував со сите суплементи и пиев само она препорачано од доктор, во мојот случај имприл + метилирана фолна ради мутации. Пред тоа пиев само Q10, беш витамин ц и имприл.
I uste nesto ne razbiram, zasto pijes impryl i plus methyl folate ti? Kolku ti e dozvolenata doza dnevno?
Информацијата е достапна и на интернет во упатство за употреба, а и го потврдив истото со производителот, ми го одговори ова на мејл. И ја следев препораката.
Девојки утре ќе поднесам документи за инф денес забележав дека резултатите (брисевите) што ми се од микробиологија немаат печат само електронски потписи треба ли да имаат печат да не ме вратат за глупости или да одам утре кај нив да ми стават пред да ги аплицирам значи колку исцрпува ова собирање на документи....
Имам останато 6 инекции триптофем со рок до април 2022. Ако на некоја и затребаат нека ми пише да и ги поклонам. И два менопура имам
Уште нешто да ве прашам документите прво ги носите во социјално да ги заверат и после во главниот дел на фондот кај Мајка Тереза или директно таму како е сега постапката?