Следуваат уште по три ваучери и за второ, трето и четврто дете. За второ дете доделуваат ваучери уште од 2014 год, за трето и четврто од 2015 год.
Mila isto ikustvo i jas imam kaj lazarevski vo sistina znaci sekade e isto, nitu ne me prasa nikoj dali sakam so tri dnevni ili pet dnevni, bevme so maski faktor ni pgd ne ni soveti nisto bukvalno nisto, i ista terpaija ni dade na site zeni sto imavme transf na toj den .
zdravo devojki dali moze da mi kazete dali e dobar spermogramot ginekogot ne mi e ovde utre ke go odnesam kaj nego
Ембрионите се следат секојдневно и се одлучува од нивниот квалитет дали ќе бидат три или пет дневни, нема ние како сакаме терапијата е скоро 95% иста кај сите жени.
So vtoriot del ne bi se soglasila deka terapija e ista, ne bi trebalo. Zavisno od dijagnozite se odreduva. Nekoj prima samo utrogestan, nekoj so ponizok progesteron prima i prolutex i crinon. Isto nekade treba estrogeni vo terapija, nekade nema potreba, nekade treba kleksani, nekade samo aspirin, kortiko itn...... Mislam deka so terapijata kaj nas mnogu se utnuva, posebno kaj pacienti so povtoruvacki neuspesi
Mozebi gresam ama od iskustvo kaj site gledam se dava skoro ista terapija i mene ne mi e jasno ama sigurno znaat doktorite sto davat a i sekoj dr si imat kako nekoja nivna svoja shema koja ja davat.
Апсолутно се согласувам дека треба поголемо внимание да се посвети за терапијата и да се прави детална анализа пред истата да се даде на пациентката.. не верувам дека треба да е иста кај сите... мене последна комплетна анализа на хормоните ми беше онаа за ваучер (5-6 месеци пред пункцијата), прашав неколку пати дали треба да испитам хормони, било какво друго испитување, цело време ми викаа дека нема потреба.. а примам редовна терапија за други болести (Хашимотов синдром на тироидна, хиперинсулинемија, покачен пролактин) што значи веќе имам некој проблем со ендокрин систем пред стимулацијата за пункција..
Ти благодарам за брзиот одговор мила, да ќе спрема докоменти од наредна недела почнувам со господ напред па се надевам на позитивни одговори поздрав и секое добро
И јас сум пред постапка за моето 5 ИВФ и што викаш немам сили да ги откажам се уште, дали пушеше и после трансвер? Инаку и јас ги откажував пред секое ИВФ, сега планирам да ги нажалам по 5 на ден до трансвер.
Zdravo Maja Sega go procitav postot Dali skrecingot imase efekt za podobro invitro Imam edno neuatesno I zamrznat embrion pa Sega ne sakam da rizikuvam
Мила јас скречингот го правев во мај а вториот трансферот во јуни ми беше неуспешен така да кај мене немаше барем јас мислам ефект иако имам читано дека сепак ги зголемува шансите за успех.Искрено не знам што да ти пишам
Девојки како ги пиете метилираната фолна со метилирано б12 ? До сега не сум ги пиела а заборавив да го прашам докторот. И дали некој знае која е цената на теансферот во Систина?