Mila vo humana genetika ne pravat za mazi odamna imaat prekinato barem nas taka ni bese kazano a za zeni da ce si zemas upat od ginekolog, za kariotip vo sistina za pobrzi rez i bese nekade 5600 bidejki praevme ifv tamu so popust, a inaku e 7000 denari. Hormoni za maz ti bi predlozila, tiroidna i antitela na tiroidna i dna fragmentacija na sperm.
Кога се работи за дијагноза азоспермија прво што бараат е хормони да се испитаат, без нив на ТЕСЕ не праќаат. ДНК фрагментација со оваа дијагноза не може да се прави затоа што нема сперматозоиди во ејакулат.
Прв пат правите спермограм? Ако е така, направете уште еден и консултирајте се со уролог за резултатите. Тука волуменот е на ејакулатот е многу мал и има покачена pH.
Јас направив пауза од 2 ипол месеци од излегување од изолација, па почнав со стимулации. Само кај мене така мораше бидејќи имав не баш лесна слика, а да не коментирам за пост ковид симптомите. Верувам за асимптоматските случаи нема потреба од многу чекање. Самото тело си кажува. Со лесно и со успех!
Затоа јас си барав од матичната упат и си ги правев анализите за проблемите кои знам дека ги имам. Пример, пред трансфер ме јадеше јанѕа дека не сум направила брисеви долго време а претходно лечев бактерија. Направив тест, имаше бактерија, стопиравме процедура. Инаку ќе си потрошев за џабе јајце клетки.
3 meseci post kovid, takvi se preporakite, zavisno kakva klinicka slika ste imale, ako e polesna moze i za 2 meseca, ali vo princip e 3 meseci
Девојки епа сега вака ме интересира нели може да си ковид позитивен а да немаш никакв симптом и не се ни тестираш за тоа што едноставно ништо не ти е и немаш ни помисла дека си позитивен што е со тие со асимптоматските што почнале со постапката и са ја истерале до крај каков и бил исходот, сега едноставно незнаеш кога си позитивен кога негативен некоја да сподели и такво искуство
Кога почнуваш постапка прават ковид тест од болницата. Така да ќе знаеш дали си позитивна или не кога ќе почнеш.
Немам искуство, ама сметам дека е побезбедно да си знаеш на што си. Ако се сомневаш дека си позитивна, провери си, тестирај се па почни, зошто и да е лесна слика на почеток, може да се влоши не дај Боже. Не прават секаде тест пред постапка ама мислам дека е одговорно човек да не се шета по клиники ако се сомнева дека е позитивен, а на ова време макар и "настинат". Друго, мене кога престана да ни расте бетата докторот рече дека може да имало влијание и вирус, ковид или некој друг. Ако некој е скроз без ниеден симптом, макар што тоа е ретко, Боже мој, не знаел па терал.
Драги мои друшки,соборки мои... Моето 3-то ивф, 4-ти ЕТ по ред, заврши неуспешно. Нема веќе ваучери,нема зимници, повторно се враќам на една голема НУЛА... Ајде сега без патетики- сите значења на зборовите за позитивна мисла,енергија, сила и храброст за понатаму,насмевка и ведар дух ни се и повеќе од познати. Вчера беше денот за плачки акање глава од зид,но од денес вртам нов лист,нова година...НОВА ЈАС...подготвена за следна битка со уште поголем елан и желба за понатаму... Ве гушкам сите што го доживеавте истото периодов...ќе гриземе заедно..па годинава само што започна..нели?! ✊✊
Најнапред една силна Силни сме како гризли и ќе гриземе. Плачките ги оставаме за вчера. Воините не плачат, туку газат напред. И за крај уште една
Душо моја, најпозитивна, најмудра, сакана друшке Ко да те знам се осеќам, и ко на блиска само ќе ти кажам тука сум, тука сме заедно Годинава е пред нас, ќе ја газиме па што сака нека е . Љубов и трпение ти посакувам
Многу ми е жал.. те гушкам и браво за таа позитива, силно верувам дека ќе бидеш наградена еден ден !!!