Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    4.961
    Gushki nazad :hug::hug::hug: Shit e periodov, no posle dozdot ide sonce so edno najubavo vinozito...ke go cekame :sun: a do togas ke se bodrime i ke si lecime rani na dusa. Seriozno samo vie me razbirate. Moja dobra drugarka mi izleze so komentar "mnogu si napnata,opusti se i rabotete na slucajot povekje" :?: Posebno od toa opusti se, vekje mi se :envy:

На Мишел*, NNA, Twins256 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    926
    Жал ми е...:hug::hug::hug:
    Нема откажување.....
    Верувам дека најубавите и најслатките Twins ќе ги добиеш :l::l:

На NNA, Twins256, Rtulka и 2 други им се допаѓа ова.
  3. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    39.339
    Понекогаш можеби сакаат да помогнат ама не знаат како е од оваа страна.
    Моја добра другарка во муабет ми рече нешто како а бе знаеш, деца не се прават така лесно:?: (а ним и за двете деца од прва им успеа- знам зошто уште пред да се обидуваме ние знаев како беше кај нив).
    Тогаш многу ме повреди тоа што го рече- иако бев свесна дека не беше намерно
    А тоа опушти се кога го слушнам ми се иде да го запалам " мудрецот":devil: -иако верувам дека е делумно точно I can' t help it . После олку време, тешко се опушта.:headbang:

На Мишел*, MarijaMi90, kara.petra и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Jas imam zboruvano , doktorot na maz mi mu kaza da namali deka e bitno i vlijae na kvalitetot (ne namali inaku) a mene mi kaza ne e nishto strashno kaj zenata , bitno e kaj nejze otkako ke ostani bremena (ama eve me pak palam po 1 na den) ... Embriolozite sovetuvaat otkazuvanje skroz , ama ovie teshki pateki sto gi odime ne e bash lesno ... sepak pred punkcija i pred transfer svarno imav namaleno po 5 cigari , a posle transfer po 1,2 ne otkazav skroz kako prvoto ivf , mislam deka pogolem stres naprajv taka ...
    Sega sum skoro 12 nedela so 2ro IVF , i mu zemam na maz mi po nekoj dim ama mi smeta mnogu mirisot ... a znam tuka chlenki sto si pushaat ubavo ...
    Za postapiki pred ivf , najubavo e da e namaleno, a kluchni se vitaminite za kvalitetni jajcinja , kaj mene se pokaza ...
    Doktorite smetat deka ne e nekoj faktor cigarata za sterilitet ... ama od ona sto se imam iznachitano , nikotinot gi zatvara krvnite sadovi , a toa doveduva kon sklonost na trombofilija , zatoa moze i sekoja vtora trudnica e na kleksani ... taka da tie sto sme pushachi od damna sme se zaebale ...
    ama najubavo ne gi misli mnogu , mnogu zeni sto nezapalile cigara vo zivotot pa pak imaat maka ... i mazi ...
    Samo pozitvno deka ke bidi ... ❤❤❤
    Good Luck!!!

На NNA, Nikolina35, Rtulka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Blagodaram ❤

6. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    1.277
    Sto vitamini zimase za kvalitetot?

7. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Profertil zemav poveke od 5 meseci pred punkcija i mazmi zemashe 3 meseci ama se prefrli na sexvit forte deka ne mu godea ...
    Mallu se skapi profertilot ama jas se osekav top zdravo so niv i dadoa rezultat ...

На Bejb15, DaisyDream и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  8. Milititi

Milititi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    720
    "Опушти се", "Напиј се некоја чашка" и "Кога најмалку очекуваш, тогаш ќе биде" - моите топ 3 предизвикувачи на алергија и нагони за повраќање
    Ама не земам никому за зло, и тие веќе не знаат што да ми кажат. А вистината е дека е најдобро само да ислушаат се што имаме да кажеме и да не гушнат ..Барем мене тоа ми е потребно

На tina2018, blackstyle, Мишел* и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Milititi

Milititi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    720
    Гризење, буткање, борење- се е во пакетот за остварување на целта и ќе се издржи помрачината што моментално тежи.
    Има секоја од нас тука да се гушка со најмалку едно "топче љубов " и тоа во брзо време!! Па мајка Јана нека е :D
    Не е лесно ама ќе не биде и ќе биде магично!
    Праќам многу многу гушки :hug::hug:

На L*G, Cuclice, NNA и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    ;(:hug::hug::hug::hug:

На Twins256 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.652
    Фала ви друшки на сите до една за поддршката и убавите зборови, нема да ве "тагнувам" да не испуштам некоја....навистина е полесно кога од паталци ке добиеш најискрени зборови и утеха отколку од гаталци...зашто навистина вредат нивните зборови...вистински се,искрени, тежат...тежат од маките и болките насобрани со години....

Ќе успееме друшки мои,зашто само упорните и храбрите успеваат!!!

Мене инат почна да ме фаќа, а кога заедно со сите тие измешани чувства на гнев, лутина, горчина, безнадежност, очај и бес, ке додадам (овојпат маклу повеќе) инат....е тоа ми е богами опасна комбинација. Ѕвер не ми рамен...

Love you друшки❤❤

На reni", Capricorn Taurus, Мишел* и 29 други им се допаѓа ова.
  12. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Ти посакувам да се деси чудо и изненадување како кај мене. И за сите членки се разбира, никој веќе да не го оди овој пат. Мојот случај со ниска оваријална рез, после 2 неуспешни трансфери, операции и проблеми - спонтана концепција нека биде поттик за верба кај сите :hug: :sun:

На Martka, reni", Bilka5T и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.245
    Допаѓања:
    88.215
    @Twins256 Најмила, чим јас се исправив, оперирана пред еден месец од карцином на града и продолжив понатаму со борбата нема нешто на светов што една жена не може да го направи :hug::hug: а знам дека ти можеш :nod:
    Запомни, секое лошо за добро е, ќе дојдат и нашите денови :inlove::inlove::inlove::inlove:

На reni", tina2018, Bilka5T и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.048
    Здраво девојки,
    Нова сум на форумот,
    Имам една дилема па добродојдени ми се Ваши мислења и препораки.
    Правев три инвитра во Редемика кај Димитров но немаше успех. Сега пак се спремам по истиот пат само дилема ми е кој доктор да го изберам . Бев на консултации кај Попивич во Систина ( за прва импреија добив супер впечаток, ) исто бев и Кај Хаџи Лега во Newborn исто добар впечаток имам. Иначе направени ми редовните испитувања од матичен гинеколог ( пап, микро, хормони, на мое барање и генетките на имуно и на трансфузија ,кариотип,) отпусуванје на јацеводи и кариотип во Сиситина и се е уредно и кај мене и кај сопругот. Имам дилема кој доктор да го одберам сега во овој нов обид, и дали можеби некој има искуство како е во Newborn малку ме плаши што е амбулантски а примаме анестезија,
    Вашите мислења и и искуства ми се добродојдени .
    Ви благодарам од срце !

15. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    :hug::hug::hug:Te guskam, i ti posakuvam da uspees najbrzo sto mozes

На Twins256 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Мила моја другарке, во иста фаза сме влезени, кога цел универзум е против нас, ама ние сега од инает не се даваме и ѕверски ќе се бориме додека не’ станеме мајки:muscle:
    Само знај дека не си сама и ќе се поддржуваме се додека не си го гушнеме најмилото:inlove: Ќе помине и оваа турбуленција од емоции, ќе легнат работите и потоа мирно ќе продолжиш да се бориш:hug: :hug: :hug:

На Мишел*, zamce, Persefora80 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.652
    Офф друшка...да минува се брзо како што течат реките...и уште побрзо да ни надојдат убави и среќни моменти...
    Ти посакувам успешно закрепнување. Да се издгнеш како птицата Феникс..СИТЕ НИЕ НАПАТЕНИ ОВДЕ !!!
    Истава мака со мене ја делеше моја најдобра другарка и знам како ти е...Ех тогаш да можев барем половина нејзина мака да ја земам на мене...ќе бев најсреќна да и олеснев барем малку...Но психичката поддршка се покажа многу поуспешна како што сите овде чувствуваме дека е така иако овде е виртуелна,но јас ја чувствувам повеќе од вистинска...

И така е,секое лошо за добро е,секој неуспех нè прави уште појаки и похрабри !!!

Ах...зборот ЖЕНА ...колку е вреден и тежок... од храброст насобрана,од љубов и желба за бебе наталожена...од солзи натопена, од болка растргната... со тешки битки проткаен збор...со оптимизам еден тон...
    Не постои вага на светов кој може да го измери тој збор колку е тежок...
    Тоа сме ние,жени мои драги!!!!

Имајте убав ден,сакајте се себе си !!!❤❤

На Capricorn Taurus, Мишел*, princess5 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    4.961
    Jas bev Sistina, sega sum vo New born. Nemav uspeh ni vamu ni tamu, isto se e vo red so nas. No sum mnogu pozadovolna od odnosot,priemot i covecnosta na doktorite i sestrite vo new born. Doktorot vo Sistina isto taka bese prekrasen,no onoj haos vo koj te pregleduvaat i ordiniraat terapija,mene licno mnogu mi smetase, a i cekanjeto sekoj pat po 1 cas minimum. Vo odnos na toa sto ne e bolnica, tocno, malce i mene mi bese jezivko,vo podrum se salite vo NewBorn, ama ima prisuten anesteziolog, baska ne mi bese prvo iskustvo so takva anestezija pa se olabaviv. Nekako se pocuvstvuvav kako da se grizat za mene, ako mozam taka da se izrazam. I tocno deka ne e se vo odnosot na personalot, najfini da se, ako ne znaat sto pravat, dzabe :D Ama ete i vo toj pogled, vo dvete bolnici ne mozat da najdat resenie za mojot problem...Se nadevam ke ti bide uspesno ova invitro kade i da odlucis. Lotarija i srekja e ova...da se pogodi dobitnata kombinacija. Najlosata klinika i dokor za mene-e najdobra za nekoj drug...i obratno. Srekja da ne prati site (fingers)(fingers)(fingers)

На L*G, Надја, biba818 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. danceedamjan

danceedamjan Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    65
    Здраво Девојки,жени-лавици
    трансверот ми беше на 31 октомври,кога можам повторно со документација за ваучер?
    И овој пат се решив се што е можно да одам преку матична(прошлиот пат испитувањата ги правев на приватно)
    Фала ви што постоите и ви посакувам секоја од вас да ја осети мајчинската љубов.

На Tiffany01, Rtulka, Sienna_MK и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Мислам после 6 месеци од последниот ваучер.

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.