❤❤ Нема да треба да носиш нов пап ако ти истече рокот.Мене ми бараа нови брисеви,однесов после 1 месец нови,а кога ги поднесував документите, папот ми важеше уште 10-тина дена и не ну бараа нов,само брисевите ги доставив Good luck✊
Првиот спермограм е правен октомври 2020 год., а вториот во февруари 2022 год. За поднесување на документи за ваучер дали да правиме нов, да почекам во април или ќе ми го прифатат како важечки првиот спермограмот од октомври 2020 год. ?
Kaj nas edniot bese napraven juli 2020,drugiot fevruari 2021, podnesov vo april 2021 dokumenti i mi pobaraa eden nov.
Девојки докторот советува за трансфер нареден циклус, но правев крвна слика и имам високо црп. Чекам резултати од брисеви. Прашањето ми е доколку покажат негативен резултат брисевите, колку е паметно со високо црп (26) да правам транфер? негде има бактерија ама сеуште не сум ја нашла
Здраво членки, Ме интересира дали после трансфер може да извадам боледување од матичен општ лекар? Бидејки ако идам преку матичен гинеколог на боледувањето сигурно ќе стои шифра за ивф или женски стерилитет, а не сакам да знаат колегиве на работа оти само тоа чекаат.Работам во јавен сектор, и во моментов потребен ми е мир а не публицитет. БлагодарАм и ако се соочила некоја членка со истава ситуација ве молам да ми каже како се снашла.
А колку денови можам од матичен? Ми имаа кажано дека најмногу можам 7 па после тоа требало од специјалист.
Izvadi boleduvanje samo so sifra bez ime. Valjda ne se tolku bolni sifrata da ja guglaat. Vprocem invitroto oddamna ne e vekje tabu tema, ignoriraj se.
Мене по 14 денови ми даваше општ матичен (боледувањето гласеше гнојна ангина). Ако ти дава 7 денови другите земи си ги од одмор ако имаш.
Zdravo vcera zavrsiv so bockite denenes treba stop inekcija vo vtornik imam punkcija me interesira posle kolku dena pravat transver?
Само седум можеш од матичен и јас сосема те разбирам за она на работа дека гледаат и коментираат Јас во здравство сум и знаат да коментираат за дијагнози имало и ситуации кога ни налагаа писмено да објасниме за што излегуваме од работа е тогаш збеснав, и викам мора ли и директорот да знае дека на фоликулометрија одам ужас, гледај после тие седум дена ако немаш денови од одмор од друг специјалист да земеш за нешто што покрива 15 дена а не се коси со постапка А сироти оние кои донеле боледување од психијатар , одамна етикетирани у ова болно општество а реално секој се соочува со животна криза
Здраво девојче, со среќа. Боледување за оваа работа дава само матичен гинеколог (така ми рече мојот општ матичен) со шифра Z31 (тоа значи ивф) и нигде не пишува описно дека си правела ивф,но кога ќе го поднесеш во администрација можат да проверат, и на факсимилот и печатот од установата ќе ти стои потпис од гинекологот твој.Е сега,ако ги закопка,можат да проверат за што вадиш боледување,инаку вака на боледувањето освен шифрата не пишува ништо,само спреченост т.е отсуство да работа.
Епа видиш,твојот матичен бил добар,мојата не сакаше да ми извади...идиотка...па све терав преку гинекологот.
Maticen moze da ti dava samo sedum dena maksimum, znam kako e. Ist problem imav i jas taka . Ako znaes eden specijalist da ti zavrsi rabota da ti dava dve nedeli boledu Pisuva sp sifra so sterilitet, i za ivf znam deka taka mene za prvoto ivf mi pisuvase.
Во нашата држава се што се сака се може, за жал! Општата матична ми ја знаеше состојбата и без проблем секој пат ми даваше боледување од 14 дена. Додека пак матичната гинеколог по позитивна бета за потврда да ми даде со огромни букви напиша дека сум со ивф за да користам мерки за трудници, и викам несакам да се знае она е неможе поинаку. Сепак се е до човекот, на кој како ќе му се погоди.