Aj drugarki vaka i ja da se javam so negativna beta za cetvrtiot pat, toa e, bidna.. Sve znam, ne sum tazna samo da znaeete, odam posilno napred, ama prvo ke odmoram ovaa godina, malku se zamoriv od se!!! Solza ne pustiv i toa da go znaete, nema vekje plackii za gluposti, ke si dojde denot!!! Ziva i zdrava da sum, toa prvoo ♥ Ve guskam i posakuvam mnogu uspeh na sitee
А те мислев... Изгледа лошиов почеток на новава година наговестува успеси... Па секое лошо,за добро е,нели?? Ајде Норче душо, со уште поголем елан во следна битка.Само тоа ќе ти кажам пошто секој збор ппнатаму е излишен... Храброст и трпение имаме еден тон,наоружани сме со позитивна енергија, така да нема простор за очај! Одиме САМО НАПРЕД !!!✊✊✊
Takaa ee, go skrsivme mrazot, a sega samo neka prodolzat ubavinii, losoto neka zastane tuka!!! Taka e, malku samo da napolnam bateriji i prodolzuvame Se imame, uste toj mal uspeh nedostigaa, ama blisku smee Fala ti dusooo
Ајде јас малку да ја развеселам групата со позитива и да ве влечам сите ❤️ Трет трансфер успешен прв во друга клиника си ги префрлив ембриончињата (првите два трансфери воопшто немаше имплементација) Сега дел од постапката што може ќе помогне на некој Прво нешто пишував и назад тука е брисот од ендометриум кој испадна со две бактерии и покачени леукоцити доста, терапија два антибиотика, и кога решивме трансфер (си оставив доста време април беше вториот трансфер, си истерав лето, шетање )проверивме контрола и беше негативен. Следно реши докторот на природен циклус зошто овулации се супер си имав секогаш ( проблем кај нас само непроодни канали) и следевме еха доста често и ко за инат јас два водечки фоликули на двата јајници, неможевме точно да одредиме кога едниот пукнал а кога другиот и не сакаше докторот да ризикува откажавме ( ме фати нервоза ама поарно на сигурно) и ми стави декапептил депо ми ги заспа јајниците и чекавме циклус, штом добив почнав со естрофен, а 5 дена пред трансфер прогестерон пролутех и утрогестан и клексани со аспирин. Трансфер на 18 ден направивме со едно ембрионче ( имам историја со конизација и абдоминален серклаж) После трансфер првиот и вториот ден така по одмарав, а после нормално си функционирав дури и козјак шетање бев, на 11 ден имав позитивен домашен тест и на 12 ден во друг град бев имав работа во банка. На 14 ти ден бета 2300 задоволителен број и ми рекоа нема потреба да повторуваш. Закажавме за две недели контрола, во меѓувреме накај 6 недела почнав со гадење два дена повраќав, ама востановив ако се изгладнам е проблемот, и после некој ден шок ми се деси покрварев без болка во стомак, правец кај докторот мислев готово е, ама си слушнав срценце и 6+6 недела, ама хематом над него не ни прашав колкав е. Ме пуштиа дома на строго мирување и зголемена прогестеронска поддршка. Одма мајка ја викнав и само до вц и на маса за ручек станував, на контрола бев Петокот 8+3 бев супер е се и хематомот се ресорбирал уште нешто ситно останало, уште минимално кафенко имам мн ретко тоа стара крв рече докторот. Уште сум стегната затоа и не пишував ама оде на подобро и полека си врежувам во глава дека сум трудна, неможам да поверувам а и по луѓево не расправам многу Се надевам ќе биде се супер и дека сите ќе успееме заедно ❤️ ве поздравувам
Dusicke I jas taka prviot vtoriot I najtesko tretiot pat mi.bese posle se pojako I pojaka stanuvash gore glavata I.nese znae sto gospod ni.cuva za.nas.Te guskam I odmori si.go teloto koga najveke nese nadevame ke.bidi.I.jas pravev nekolku invitra 7 na.broj e.sega insemenacija.resiv site prvo.toa jas obratno aj.I.toa cudo da probam.pozdrav
Браво, душо Се радувам за тебе, со лесно како песна до крај @NoraMK и поддршка за одмор. Ќе биде и нашето некој ден