Жал ми е мила, но ти си една силна и храбра жена Со главата горе, исправени раменици, што е наше ќе си дојде @Cloverrrr со лесно да си ја исносиш бременоста и во рацете да си го гушнеш
Ма бравоооо!! Ни требаше ова, малце негативата да ја разбие! Посакувам лесна бременост до крај и многу се радувам! @NoraMK праќам драга! Одмори и тераме понатаму! Оваа група жени тука, барем мене, ми дава неверојатна сила и утеха дека не сум сама! Верувам дека сите ќе се избориме и ќе се радуваме една за друга!
Fala devojki moi, mnogu mi olesnivte, samo vasite zborovi gi cuvstvuvam tolku iskrenoo so tolku emocii, samo na vasite zborovi solza mozam da pustam deka znam deka vie samo razbirate ova maka!! Odime posilnoo sega, kako rece @Twins256 - se pretvaram vo sver!!! Ve guskaaam site
@Cloverrrr ceetitki, so lesno do kraj, i da si se guskate zdrabje. @NoraMK glava gore silna zeno, uste ne doslo vrme, ke dojde, ke bides najsrekjna mami
Здраво девојки. Ми треба потврда од вас како поискусни дека резултативе од Кариотип од мене и сопругот се во ред.
Здраво женски, ве молам кажете ми венчаница и извод од матична книга за првото дете оригинали ли мора? Или прифаќаат и копии?
Од венчаницата копија имав пратено, ми одобрија. *Во образците (1-Барање за БПО) стои дека овие документи ФЗОМ може да си ги обезбеди по службена должност.
Здраво девојки, јас сум нова на форумот, но ве читам веќе некое време. Не знам дали прашањето е соодветно на оваа тема, но знам дека вие имате искуство (ве молам посочете друга доколку е потребно). Вчера требаше да правиме прва инсеминација во Ремедика, сите параметри кај мене изгледаат нормални, кај сопругот има намален спермограм - астенотератозооспермија. До сега имаме направено неколку спермограми во Систина, последниот на 04.02 (го прикачив тука). 3 дена пред инсеминацијата имаше концентрација на сперматозоиди 27 мил/мл, но на денот на инсеминација спермограмот во Ремедика за само 3 дена подоцна (07.02) покажа драстично помали бројки, само 3.5 мил/мл, што е 8 пати помалку, нормало post wash извадија само 1 милион и немаше смисла да се прави инсеминација. Ќе чекаме уште еден месец и потоа можеби ќе одиме дирекно на ИВФ. Јас сум повеќе загрижена зошто бројките отстапуваат толку многу за само 3 дена, дали има толку драстична разлика во лаборатории, дали се работи за грешка (не сакам ни да помислам на тоа ), дали некој имал слично искуство? Јас би сакала да го повториме спермограмот во Ремедика, од Систина резултатите до сега се прилично конзистентни на сите спермограми. Ве молам за мислење, убав ден на сите
Да, апстиненција од 4 дена за тој во Систна и апстиненција од 3 дена за тој во Ремедика. Не верувам дека 1 ден може да направи толку драстична разлика?
Jas znam deka doktorot mi rece 7 dena apstinencija da imame. Maz mi ima normalen naod na spermogram, ne znam bas kolku vlijae ama definitivno 3 dena e malku