Различни параметри е можно да имаат 2те болници. Повторете ги во истата болница. Така е пологично според мене.
Истото и нас ни го кажуваат секаде, од 3 до 5 дена апстиненција. Тоа што јас сум загрижена е зошто бројките се толку драстично различни за толку кратко време. Има разлика од 8 пати. Буквално како од друг човек да се резултатите. Се надевам не прават грешки за толку сериозни работи.
Се согласувам, и мене ми има логика да го повториме пак спермограмот во истата лабораторија со ист број денови на апстиненција и да видиме какви резултати ќе добиеме.
Zdravo denes imav punkcija izvadeni 11 jk imam bolki dali i vie posle punkcija imavte bolki. I dali odevte utredenta na rabota.
Девојки дали може металирана фолна да се пие преку еден ден? Треба да пијам 1000 а ми донесоа 1700, прашав во аптека ми рече може па сега прашав во друга ми вика мора секој ден а б12 може преку еден ден
Devojki bockav superfact, no od apteka mi gi zgresile iglite mi stavile golema igla a ne malo igle. Bocnav so golemata denes samo so toa shto do pola ja staviv vo stomak. I plus vozduh si pustiv. Katastrofa denes. Dali e greska?
1000 mcg метафолин е тоа. Таман е Еве за споредба со таа на NOW, да видиш единиците како идат 1700 mcg DFE (1,000 mcg folate)
Со среќа во постапката Јас имав подносливи болки и одев на работа, но ако многу ти е тешко, не оди- бара боледување или ако имаш денови од одмор. Да се оплодат сите дај Боже
За спермограм се бира една коцкички од спермата и таа се гледа под микроскоп или се анализира (не целата). И може баш таму да има малку поголема количина сперматозоиди. Поточно ви е тоа со обработката пред инсеминација. Таму се гледа вистинскиот квалитет на сперматозоидите. Кај нас така слично испадна, по обработка само 3 милиони. Ни пиша Лазарески дека е апсолутен индикатор за инвитро. Со инвитро ни успеа, од прво.
Гинекологот ми даде да испитам генетско испитување на тромбофилни гени во МАНУ. Дали треба и маж ми да испита, дали имаат секогаш реагенси, колку се чека за резултати и која цена се? Не сум упатена, но што може да покажат резултатите и што понатаму кај кој специјалист да се обратам?
Samo ti, okolu 500denari max cinam plativ, rezultati ne cekav dolgo, edna nedela. Mnogu bese fin laborantot i nemase ic guzva. Mozat da pokazat dali imas problemi so cirkulacija, odnosno sklonost na tromboza, i dali treba da primas clexani i/ili aspirin pri invitro. Isto taka se doznava dali tvojot organizam ja prerabotuva folnata kiselina , ako ne ke treba da pies metil folat, metil B12.
Нормално е да се има болки после пункција (особено ако се ваделе повеќе фоликули), а за интензитетот и времетраењето на истите е индивидуално. За одење на работа ќе видиш сама како ќе си се чувствуваш. Ако ти е мака, земи си слободни денови. Јас имав ептен болки, со кетонали поминав (во болница примав инфузија и ми кажаа дека може дома да пијам). Мене ми се погоди пункција во петок, па секако одмарав дома викендот. Со тие болки немаше шанси на работа да идам. Среќно нека ви е и со успех од прва!
Здраво девојки, Ве молам за мислење за др Попович -Систина. Имав три ивф во ремедика ка Димитов, едниот трансфер со свеж ембрион во 11 недела прекина срцева акција и заврши со киретажа. Додека наредните две со замрзнати ембриони и имаше биохемиска бременост. На моја иницијатива направивме со сопругот генетски испитување , кариотип, трансфузиолошки.......... истите се ок. Неделава имам закажано кај Попович па ми значи мислење и искуства. Сеуште се двоумам дали кај Попович или Хаџи лега во Њу борн. Знам дека секој има успешна и неуспешна приказна но Вашите мислења и искуства многу ми значат фала ви однапред