Пред две недели бев до фондот да прашам пошто на тел. не ми се јавуваше никој ама не добив никаков одговор. Минатиот понеделник ми кажаа дека можеби ќе имало комисија во таа недела , а денес не ги добив пак на тел. Ти на кој датум ги поднесе документите?
jas podnesov prethodnata nedela e sega ne znam dali tie so se od skoro podneseni gi razgleduvaat podocna ili site naednas jas zvonev na site broevi i na 023289010 uspeav da dobijam
dali site baranja so se podneseni do denot koga komisjata se sostanuva se razgleduvaat dali znaes nesto vo vrska so toa
@Dijana DM @ludnica баш и братучетка моја на 03.01 што има поднесено денес им се јавила, и рекле не стигнале досега да ги разгледаат документите ама во четврток ( овој ) ќе бидат разгледани мислам дека секој четврток имаат комисија
Не, секако почнуваат од постаро поднесените и колку ќе стигнат во тоа планирано време затоа и викаат одговор од најбрзо три до најдолго пет недели, а ова од почеток на први месец е премногу долго ама пак јануари многу празници има
Незнам кога имат комисија... дали секој четврток или некој друг ден. Ќе бидам утре поупорна на тел. да ги добијам па ќе видам што ќе кажат . Во прилог на време почнав со Микрогинон ( лекар ми ги даде) и се надевам дека нема да ме извисат со ваучерот
2 ден од циклус, почнувам со бемфола.... На 21 закажана фоликулометрија. За колку време од циклус обично се прави пункција? Можев и таму да ги прашам ама ај да не досаѓам хах а нестрплива сум да знам.
Ајде со лесно нека е! Пункцијата рачунај ја како ден на овулација. Кога ќе се погоди да биде е индивидуално. Кај некоја ќе се погоди на 12ти ден од циклус, кај некоја на пример на 17ти ден. Се зависи од растот на фоликулите. Ќе те следат на ехо, па кога ќе биде спремно тогаш ќе закажувате
Mene punkcija mi bese vo 16-17 den od ciklus. Sve zavisi kako ke ti raste estradiolot vo megu vreme. Od prilika, ke ti kaze doktorot koga ke bide posle vtoro ili treto eho. Ajde so srekja
Девојки бев кај Ивановски во Систина, се одлучив кај него да го правиме нашето прво ин витро. Ме гледаше на ехо, убаво виде се од документација, еден куп витамини за мене и за мм, 200евра не ме расправаат , ми рече да почнам со микрогином, штом го добијам ваучерот да се јавам за да ми закажат и да ми дадат шема за долг протокол. Се одлучив за Систина зошто сакам таму да терам здравје се, дај боже и раѓање до пред нова година. Тоа ми се виде како предност само, сепак е болница 24h отворена, во секое време можеш да одиш за било што, во споредба со Њу борн. Исто Митко ми се виде за некоја нијанса повеќе посветен уште на прво видување, за разлика од Трајковски. Како и да е, само со успех кај сите нека е
Незнам каков им е редот. Денес на тел не добив никого па бев до фондот. Сеуште ништо со мојот предмет. Ми рекоа од понеделник да очекувам. Иначе претходната недела ми рекоа за овој понеделник. Ваљда ке дојде редот и на мојот предмет
Јас почнав кај Попович. Какво мислење имаш? Знам дека се е индивидуално ама ако не ти е порблем ми значи твоето искуство. фала
Jas prvoto invitro go pravev kaj popovic doktorot e super...invitroto kaj mene ne uspesno ama ne znaci kaj site taka nekogash ne e i do doktorot kaj sekogo e razlicno...inace doktorot e super...daj boze kaj tebe da bide uspesno pozdrav
Zdravo, ako ima nekoja clenka shto pratila dokumenti za vtor vaucer.Ako moze da mi kaze koi dokumenti se potrebni ( osven tie shto bea potrebni za prv vaucer) dali se prakjaat izvestaite od punkcija i ET ? Vo mojov slucaj uspesno IVF so mised ab vo 8 nedela.Dali se prakjaat i izvestaite od kiretaza?