Девојки ај ем бек Правев трансфер во петок на тридневни ембриони, симптоми јок А ги барам како прв пат да ми е
Pocetokot na januari imam prateno dok za vtor vaucer- odgovor seuste cekam. Dok koj gi podnesov skoro istite od prviot pat so toa sto pravevme dva novi spermogrami posto imase pominato poveke od 1 god od prvicno napravenite, pravev nov hormonalen status i pap, i novo 4D eho. Inace i na mene prviot pat mi zavrsi so mised ab vo 11 nedela. Ama takov izvestaj ne dadov isto ni dok od prethodnata punkcija. Po instrukciite od linkot na fondot se vodev https://fzo.org.mk/bpo-postapka
Здраво девојки ќе правам прво инвитро и се мислам помеѓу Лазарески, Трајковски и Димитров, ќе ве замолам за искуства со овие доктори иначе сум со слаби резерви и тенок ендометриум и тсх околу 3, 3,3, 3,6 така ми се движи и не примам терапија и околу тсх ако можи да ми кажете дали треба терапија според вашите искуства бев кај доктор Иваноски на преглед и според него за тироидна не требало терапија.Се што можи да ми посочите би ви била многу благодарна и ако не ви вратам нешто не се снаоѓам многу на форумов.
Jas posle transferot osven prviot den.. sekoj den imam grcevi i menstrualni bolki, nekoi bocki i trpki i sto li uste ne Na 22 mi e 15 den posle transfer na 3 dnevni zamrznati embrioni i neznam dali e normalno da imam takvi simptomi. Prvoto invitro mi zavrsi so biohemiska bremenost
Овде не има многу девојки и за секој доктор некој ќе ти каже добро а некој лошо. Конкретно јас, засега сум задоволна и од Трајковски и севкупно од клиниката. Мој совет е да отидеш на консултација кај сите тројца, па кој ќе ти остави најдобар впечаток - таму прави постапка.
Ne mi e jasno, bidejkji vo prvata tocka pishuva .... ili 4DV ultrazvuk na kavum uteri, a toa go imam vekje, pa zatoa prashuvav... Fala vo sekoj slucaj.
Повеќе време лежам, ама и од време на време ке станам ке се размрдам.. Вчера праев ручак, ама без нешто многу напрегање и замарање. Мачни се деновите кога си во исчекување.. колку и да не сакаш да мислиш и да си опуштен, време не проаѓа Занимација наоѓам во филмови. Ти посакувам успех
За ТСХ треба да примаш терапија, јас бев со тие вредности и ми дадоа Еутирокс,ТСХ треба да биде околу 2 за забременувањр
Јас би одела кај сиве овие доктори но не сум од Скопје и ми е комплицирано и дали консултациите за инвитро се наплаќаат?
Devojki zdravo, posle celi 3 godini se vrakam na temava... Vo plan sum za oploduvanje so zamrznati embrioni.. e sega na TORCH testot mi ispadna hsv igm pozitiven... Dalk ima nekoja od vas vakvo iskustvo? Btw nemam nikakov problem so genitalen herpes nitu pa sum imala zatoa me cudi seto ova... Sekoj sovet e dobredojden.. ve pozdravuvam