Не знам дали е воведено и во Систина, но ова е дополнителна услуга, не прават по дифолт, претходно се консултираат со парот дали да се направи. Посебно се наплаќа.
Маж ми ја имаше истата дијагноза. Направена биопсија и успешно инвитро со близнаци. Ако ти треба нешто пиши.
Ваквата услуга ја нуди само Ремедика моментално. Се потпишува согласност при пункцијата, цената е 200€ од ембрион - бластоциста. Се нуди како дополнителна услуга на паровите што се таму во процедура. Ембрионот под микроскоп може да изгледа морфолошки совршен и да биде оценет со највисока оцена, ама додека не се испита генетски не може да се каже колку е стварно добар и дали ќе резултира во здрава бременост. Често се случува на изглед совршен ембрион, со ПГТ да испадне анеуоплоиден, а ембрион оценет со пониска оцена да е генетски нормален, без никаква аномалија.
Не @Bubce38 навратив да ѕирнам, да видам колку може да сум од ќар. Многу е голем бројот на познати во блиската околина со слични ситуации и дојдов да барам одговори за некои прашања. Убаво е кога ретко познати имиња читам. Нека работи метлата сите да се чистат од тука
Ti blagodaram. Inaku pro ispituvanja na ultrasound se pokaza deka imam cokoladna cista of 6cm na desniot jajnik. Doktorkata mi preporaca da pocekame da dobijam menzis, da vidime dali ke se namali, I ako ne togaj hirurski da se otstrani.
Здраво женски Дали е можно да имам јаки главоболки од терапијава пред трансвер? Пијам Имприл, Аспирин, Декортин и Утрогестан вагинално. Од кога ги почнав вчера савајлево главата ќе ми распука, пиев Парацетамол нр ми поминува. Некоја со слично искуство?
Девојки сите што пиете импирил, купувајте си ги од Турција 23 евра, некој што оди по роба нека ви ги носи. Тука се 50 евра дупло поскапи.
Zdravo treba utre da se javam da zakazam termin vo sistina koj doktor ke mi go preporacate za da zakazam bidejki dolgo vreme se oboduvame za dete
Site doktori se dobri koj i da go odberes ti posakuvam sreka jas bev kaj Aleksandar Bojadziev i sum pre zadovolna od negovata posvetenost pravev transver vo petokot cekam rezultati se nadevam se ke bide kako sto treba ti ja posakuvam i tebe seta sreka
Таше има оставено повеќе впечатоци, мене ми помогна да добијам дете, ми спаси живот на близок и се што рекол било вистина. Знаењето му вреди, да се заобиколи карактерот.Пак за второ одам кај него
Jas go odbrav Popovic. Nekako mi ostavi vpecatok uste od prvata konsultacija Go cekam vaucerot za da pocneme so terapija. Inace preporaki imav i za kaj Lazarevski i Ivanovski - nemam odeno kaj niv ama dosta pozitivni mislenja imam sretnato i za dvajcata. Kaj i da se resis so srekja
Јас сум задоволна од Лазаревски.Докторот не зборува многу но си ја знае работата.Јас имав прво успешно инвитро кај него,сега во понеделник правам трансвер со замрзнати џа второ дете.Кој и да го одбереш со среќа.
Девојки во однос на тоа дали се прави пункција на природен циклус на ГАК и да си организираш замрзнување на ембриони од приватните клиники како одговор го добив следното Во моментов, од инвитро постапките на ГАК не се прави ништо (што не ми беше со сигурност потврдено дали е тоа поради ковидот или некои други фактори) До сега немале пракса само пункција да се прави но ништо конкретно не ми кажаа. Добив недефиниран одговор, и да се јавам за 2-3 месеци за да видам каков е статусот, и дали воопшто ќе почнуваат со било која активност во однос на инвитро постапките. Ако е од корист за некој информацијава