Zdravo devojki, pravevme spermogram na GAK i izleze rezultat asthenozoospermia. Malku se izvadivme od pamet, pa sakav ako ima nekoja iskustvo da spodeli. Tnx
Istoto mi se sluci i mene,koa prvichno gi vidovme rezultatite na soprugot,no fala bogu ima reshenie za se u deneshno vreme...Samo smireno ,prvicno kje pie vitamini,posle neka jade mnogu jatki i mozebi kje se sredi,mozebi ne,no denesnata medicina moze se ! Mnogu solzi proleav,izgubiv vreme,trpenie,pari i na kraj se resivme na invitro.SHto i da e se sreduva,samo ubava misla
Devojki prolutex od kade nabavuvate? krinon gel? I po koja cena(otprilika)? Me interesira kade se poisplatlivi
Девојки за апстиненција на сопругот, кога ви кажуваат, денот кога го даваат тригерот? А и многу често ве читам на ехо пример имате помалку фоликули, после на пункција излегуваат повеќе, како е тоа можно?
Denes mi beshe transverot i se nadevam deka kje uspeam A i da ne uspeam kje odam do kraj ,zoso ne uspeal samo toj so ne pochnal.
Јас имав 3 неуспешни, а одличен квалитет и на ембриони и спремна матка. Сменив клиника и од прва се фати во новата. Разликата беше што во новата клиника, прв пат вратија 2 и на ембрионите имаше laser assisted hatching. И самата промена ми влијаеше позитивно на психата. Ти посакувам и тебе четврта среќа.
Девојки за апстиненција на сопругот, кога ви кажуваат, денот кога го даваат тригерот? А и многу често ве читам на ехо пример имате помалку фоликули, после на пункција излегуваат повеќе, како е тоа можно?
Vie devojcinja sto gi broite denovite do beta kako pominuvate i kako se osekate? Jas denes 7 den od transver sekoj den se po nestrpliv mi e! A so lesno i na vas sto ste vo procedura sto borzo da gi dosekate ovie vozbudlivi 14dena so sreka na site
Mene mi rece doktorot vo poslednoto eho deka ke stigneme od 9 do 10 folikuli, a vsusnost imavme 16 izvadeni na kraj. A za apstinencija ne ni prasav, ne mi se ni teknuvase na seks tie denovi Ajde so srekja.
Apstinencija mislam na kolku vreme soprugot da ima apstenencija pred da ostavi sperma za oploduvanje.
Девојки ве молам за мислење. Пред една недела нели пуштив документи, се договорив со Ивановски, кога ќе стаса да поченеме со процедурата. Е сега кога собирав документи, нели едвај добив чисти брисеви, прво имав ентерокока, па после е.коли, за на крај малку порано да ги повториме брисевите, излегоа чисти, па конечно пуштив документи. Сега ме интересира кога да ги повторам брисевите, страв ми е кога ќе почнам со процедурата да не имам пак некоја бактерија. Моментално примам се од витамини и Мултилак пробиотик. Не знам дали да земам дополнително нешто, ама 16 апчиња дневно примам, многу ми е и ова, а не и плус нешто. Споделете искуство, кога е најдобро да проверам брисеви пак.
Devojki, pred nekolku dena pravev mikrobioloski brisevi, kao da se osiguram deka se e ok pred postapka. Denes gi zemav rezultatite od mikrobiologija, od brisevite, i izleze deka sum pozitivna na ureoplasma. Od maticnata dobiv recepta za sumamed 3 dena po 1, pa da povtoram brisevi. Se mislam deka mi e premnogu da pijam sumamed vo ovaa situacija, i iskreno ocekuvav nesto vaginaleti, a ne antibiotici. Ne znam dali da gi pocnam sumamed ili da si zemam vaginaleti, da ne se "trujam" uste i so sumamed ( pred eden mesec piev antibiotici co-almacin poradi sto imav silna kaslica). Ve molam za mislenje, sovet...
Prasaj go doktorot sto te vodi za invitroto za mislenje. Ako ti rece i on istoto, podobro zemi sumamed. Ne e bas ednostavna infekcija i mora da gi lecis pred postapkata
2-3 дена е општа препорака. Слушни се со сестрата секако за да ви каже конкретно. Уреоплазмата не е бактерија за занемарување и во никој случај за третирање на своја рака, поготово во ваква ситуација. Доколку се сомневаш во терапијата препишана од матичната, консултирај се со докторот што ќе ти ја води постапката.
Dosega, ova e vtorpat da izlezam pozitivna, ednas posle hsg na brisot izleze vaka, a se spremav za inseminacii i dok.specijalist sto me vodese Togas, mi dade 10dena da primam vaginaleti (uste gi pametam) i na povtoren bris bese se ok. Zatoa sega se cudam na terapijava od maticnava za sumamed, mozebi gresam, no smetav deka e premnogu Mnogu vi blagodaram na site
Mene me "utepa" taa bakterija, tri brisevi po red bea pozitivni, daj boze tebe da ti pomine od vaginaleti, ali mene 3 antibiotici mi smenija. I soprugot piese isto terapija. Od togas pijam redovno probiotic i fala bogu ne sum imala problem