Пап тест ви бараат пред да почнете со ивф? Конкретно систина. Сакам да почнувам со втор ваучер па не знам како беше како прв пат да ми е. За замрзнати не ми бараа а и тогаш нов ми беше сега веќе поминала година.
Бараат микробиолошки целосен, хив и хепатит за двајцата партнери не постари од 6 месеци и на маж ми му бараа спермокултура
Епа таму е институт за јавно здравје. Веднаш под зградата на факултетот, по едни скали надолу се симнува.
Во Институт за јавно здравје лани испитував хив и хепатити, носев тогаш и брисеви, па си реков на едно место да завршам работа. Резултатот беше готов за една недела
Здраво девојчиња! Вечерва ставав Пролутекс, утре имам трансвер. Ми истече дел од инексијата кога ја ставав, изгледа шприцот не беше во ред.Друга Пролутекс не ножев да најдам. Цела вечер плачам, како можеше ова да ми се деси. Дали некоја знае што во ваква ситуација, дали утре тамо можат да ме боцнат или на пример да ми дадат другуве дена да боцкам Пролутекс?
Baraj neka ti merat progesteronot pred transfer, i ke bides mirna ako e dobar. Mislam deka ne igra uloga mnogu edna nokj
Мислам дека не е страшно, јас на претходен трансвер заборавив да го испијам утрогестанот по пат па успешно беше ин витрото.
Душо, не се секирај. Воошто не е страшно, и далеку од пресудно тоа што ти се случило. Смири се, напрај си некој смирувачки ритуал пред спиење, нешто што те опушта... Утре ти е голем ден, иди си со добра мисла. Таму кажи на др или сестра што ти се случило, и колку не си ставила, па може ќе предложат поместување на денот од кога да ги продолжиш пролутексот, по шемата ( макар, мое лично мислење е дека нема ништо нема да се менува, зошто не е толку страшно). Со среќа, со лесно и за две недели да се пофалиш со висока бета Женски со позитивните тестови, честитки да си имате бременост како песна
Здраво. Јас да го кажам моето искуство. После првиот трансфер строго мирување 10 дена, внимавав на исхрана, витамини, јатки... Од симптоми ги имав сите (слични се и за бременост и менстуација). На 11ти ден направив домашен тест, негативен. На 12ти ден бета 0. За жал неуспешен. Вториот мирував само денот на трансфер, наредни два дена само низ дома и двор. После тие 3 дена нормално функционирав, кола возев, одев на кафе, релакс ептен. На храна не внимавав, пиев само витамини и тоа што ми беше препорачано. Од симптоми имам како и претходниот пат кога беше негативен, освен малку почудна и појака болка во градите. На 9ти ден домашен тест позитивен, на 14ти ден бета 2500... близначка бременост (до 20та недела, за жал)... Али затоа сега го гушкам мојот херој кој издржа до крај и ми го прави секој ден посебен. Ви посакувам на сите позитивна бета, малку поразличен тек на од мојов и со среќен крај. Само опуштено, се ќе дојде на свое
Devojcinja da se pofalam denes napraviv 4 testa za bremenost site pokazuvaat bleda linija srekno na site daj boze da ja docekate sto pobrzo ovaa sreka