Devojki moze pomos. 6 folikuli na eho. Eden 20, eden 19, eden 12 i 3 od po 11. Vecer stop inekcija. Koj mi se sansite za oploduvanje?
Неможеш статистички да пресметаш ова е природа не математика. Еве да те утешам јас имав две фоликули околу 18 и 19 и двете се оплодија и тоа со лош спермограм кај сопругот. Еве сега во меше си расте едниот оплоден ембрион. Првиот пат од 6 извадени фоликули едвај еден ембрион имаше. Нема правило битно е да добиете барем еден квалитетен ембрион.
Друшки, 8 ден од циклус прва фоликулометрија..... По 8 фоликули на секој јајник и ендометриум 7. Како ви изгледа?
Mozno i povekje da imas, pocekaj punkcija da ti napravat. I ne se opteretuvaj so goleminata, ke vidis rezultatite na kraj. Bidi pozitivna i uzivaj go procesot.
Девојки помина и мојот трансвер.Докторот ми рече да одмарам, само со друго дете дома незнам како ќе е. Ќе чекаме резултат за 2 недели
Devojki zdravo, kakvi se vasite iskustva so primanje na Prolutex po napravan transfer, mislamna kolku vreme go primavte i kade moze da se nabavi po poeftina cena?
Изгледа ветувачки За ендометриум не памтам колку ми бил на тој ден, нешто 9 ми се мота низ глава, ама нема врска, зависи како ќе пораснат, кој ден ќе е трансфер... Сите може нема да растат во исто темпо, да не се разочараш, ама вака од прв поглед е супер бројка. Со лесно и со убаво да те испратиме од темава поскоро
До тест, на четири или пет дена беше кај мене, цената е таа ,560 ден или слично, колку беше точно. После тест, се продолжува ако е позитивен, по доза др што ќе ја одреди. За поевтино не знам дали може и од каде да се земе.
Јас го примав пред трансфер и уште го примам до 13 недела ми рекоа сега, ама јас имав хематом во 6 та може затоа незнам колку иначе се прима. Јас само од ремедика ги набавувам ми рекоа само таму и систина ги има.
Па као и на докторот ендометриумот не му се допадна баш, рече напредуваме бавно но сигурно хах Пункција здравје викендов, ќе ми кажат дал сабота дал недела... Најкасно понеделник. Со среќа на сите.