Мој совет пред ивф да си одбереш ендокринолог да те води паралелно низ целиов овој процес. Кај мене тоа беше клучот на успешно ивф. На одредени параметри каде што докторот ми велеше дека е ок, требаше да се средат малку, како на пример тсх. Мислам за ивф треба да е 2.5 максимум. Инсулин под 8. Не е само важно да се во граница на нормала. Инсулинот, тсх, пролактин, кортизол... играат многу важна улога. Плус и сооднос на одредени хормони.
Kako bese procesot na invitroto so endokrinologot, moze malku da go razkazes procedurata? Sama po sebe gi merese hormonite i mu gi pratese na endokrinologot? I vo koj den na ciklusot gi merese hormonite?
Самоиницијативно си одбрав ендокринолог (јас се одлучив за др. Стефанка во Ремедика, бидејќи таму и го правев ивф). Таа ме водеше низ целиот процес. Ивф не направив додека не ми одобри таа. Таа се консултираше и со др. кој ми го правеше ивф. На трет ден од циклус испитував хормони. Да напоменам и д3 има голема улога. И да, сама си отидов кај неа после едни неуспешно ивф. Второто беше успешно.
Здраво. Да прашам да не знаете нешто што би можело да се намали инсулин? Дали вие исто имавте проблем со инсулинот?
За инсулинот јас пијам сиофор 2* 850. Додека имав начин на исхрана со нутриционист инсулинот ми се намали и ми се среди потоа баталив исхраната сега пак ми е висок. Само да смениш начин на исхрана.
Odmori se, soberi sili i slwdno e tvoe Lesno da ti minat ovie dve nedeli,te cekame so dve zar crveni linii
Висок е 17 за ивф. Ама не се секирај, ќе се симне брзо... Односно до трансферот да го симнете. Целиот процес и јас го терав со висок инсулин, односно со не баш средени хормони. Имав 21 ј.к. од кои 18 беа спремни за оплодување, а 13 стигнаа до бластоцисти. До трансфер среди си го. Ви посакувам среќа
Zdravo Jas piev DHEA. Go davaat kaj zeni so nizok AMH za pogolem broj jajce kletki i za podobar kvalitet. Spored istrazuvanja ima pozitivno dejstvo kaj tie slucaevi.
4 meseci pred IVF. Se pijat min 3 meseci pred procedura za da ima rezultati i posle zavisno dali ke pravis i drugo ivf ili ne. Ako pravis moze da gi prodolzis ako ne vadis veke jajce kletki, ne ti trebaat da gi pies. Ne znam so koja dijagnoza si i sto momentalno pies, megjutoa zemi i CoQ10 600mg.
Здраво, може ли некој да ми каже како е процедурата за операција на варикочела. Колку време се лежи во болница, треба ли да се одмара или се оди на работа по неколку дена? Поздрав, фала однапред.