3 dena se lezi, moze odmor 10 dena, dali kje odi na rabota ili ne zavisi kako se custvuva pacientot. Dokolku rabotata e na biro, ne bi trebelo da e problem.
Devojki kako se spravuvate so poduenost vo stomakot,samo koga lezam mi e okey. Denes mi e 4 den posle transver i uste sum poduvana kako zaba..... Dali e neshto za koe treba da krevam panika ili e normalno???
Normalno e,od progesteronot. Ke se naviknes i ke se normalizira malce slednite denovi. Jas jadev suvo ovosje, mnogu mi pomagase. A moze i od stimulaciite i punkcijata da e (ovoj mesec ako si imala punkcija). Minatoto invitro mislam cel mesec mi trebase da mi "splasne".
Devojki posle prelezena korona, pauza kolku vi rekoa? Jas imam citano 3 meseci, donekade i logicno mi e, ali nekoja so iskustvo koga pocnala stimulacii posle korona i kako pominala? P. S mene kako mi trgna godinava, uste korona mi falese, ajde i nejze ja stikliravme
Каде поточно се наоѓа комисијата за поднесување документи на улица Македонија, дали има натпис како да ги најдам и од колку до колку саат може да се однесат документите?
Se naogja pozadi majka Tereza, vo centar. Pozadi avtobuskata stanica vo centar doagja od taa strana ako gledas , na prizemje e, ima povekje sluzbi,ke gi odmines i ke vidis pisuva fond. I otvoren e prozorot,od prozor se podavaat dokumentite, a do kolku casot ne znam, jas bev okolu 11-12h, rabotat samo prva smena, tocbo do kolku neka kaze nekoj sto znae
Женски после трансвер смее да се пие Парацетамол за главоболка доколку затреба или не смееме ништо сега?
Пријатели после потешко прележана корона имаа проблеми со спермограмот. Ако сте имале потешки симптоми, дајте си малку време да се опоравите, земајте терапија за подобрување на квалитет на сперма/јајце клетки. Ако сте поминале лесно, не ви треба голема пауза.
Toj e vo korelacija so estradiolot Visok estradiol dava nizok fsh Ako ti e dobar estradiolot fsh ti e odlicen
Jas mislam deka ti e super Mene mi kazale deka vrednost na estradiolot okolu 80 na tret den ja maskira vrednosta na fsh
Девојки едно глупаво прашање, ама ако има некој искуство и одговор би ми било добредојдено. Треба да почнам постапка со долг прогокол, а 2-3 месеци редовно си одам на третмани за слабеење. Е сеа додека сум пример на контрацептиви, дали да продолжам да си идам на третмани, или скрос да прекинам? Дека сепак се комбинација и од кавитација, радиофрекфенција итн.. Да ве прашам прво вас, да не се истрчам кај докторот па да ми се смее
Здраво, Во Јануари со сопругот го прележавме ковидот, до 23 ти Јануари ни беше изолацијата, до денес точно еден месец од прележан ковид. Сопругот беше со потешки симптоми а јас со малку полесни симптоми. Денес бевме на консултации за инвитро и не упатија да направивме нов спермограм, бидејќи старите спермограми што ги носевме беа од лани. Резлутатот испадна најлош спермограм до сега, во споредба со претходните. Искрено се сомневаме дека можеби од ковидот има влошување? Поздрав