Здраво девојки, би сакала да ве прашам за информација ако знае некоја да ми помогне. Ми треба да направам ехо на матка ама не кај инвитро доктор, ако имате информација за некој доктор што работи приватно со добро ехо, мојата матична нема. За термини кај Јани, дали знае некоја дали ќе пуштат за март или веќе зафатени се сите? Фала ви однапред
Мислам дека термините за март за кај Јани отидоа. Јас пред 10 дена земав упат и тогаш имаше само неколку слободни.
Важно е да не го земаш на своја рака. Во консултација со докторот, мислам дека треба да го провериш прво хормонот (може во било кој ден од циклусот) и врз основа на тоа се одредува дали ќе се пие терапијата.
Девојки денес четврти ден од трансвер,немам никакви симтоми.Со првото успешно инвитро се сеќавам третиот ден имав менструални болки,тогаш е било имплантирањето.Сега осеќам само поддуеност во стомакпт и гасови.
Jas isto minatiot pat imav na tretiot den menstrualni bolki pa transferot mi bese neuspesen. Ne se vodete od simptomi. Pola od niv se psiha.
Дали треба посебен документ да побарам од докторот за доказ дека ми е правена инсеминација за поднесување на документи за ваучер или можам да го поднесам извештајот што ми го дадоа денот кога ја правев инсеминацијата? Мислам пишуваше колку е сперограмот по обработка и мислам беше пишано дека е правена инсеминација
Јас од ремедика ги купувам, во систина исто ми имаат кажано дека ги има и пред некој ден една членка пиша и во Бети аптеките дане ги има. Позз
Здраво на сите. Дали некој има поднесено барање за ваучер до ФЗО во текот на јануари 2022 и добил одговор. Ми кажаа дека ниту еднаш не се сретнала комисијата во текот на месецот. Благодарам
Ајде докторки кажете мислење за моиве хормони. Имам 42 год. и ги спремам за давање во фонд FSH - 5,1 LH - 4,03 E2 - 55,7 PRL - 17,28 TSH - 3,52 AMH - 1,39
Tsh smetaat deka treba da bide po 2 Inaku super ti se Za godinite super amh nema da ti pravat problemi E sega za prolaktin nezz ama on mnogu varira Pizelno e rano nautro da se bockas za prolaktin
Мене вчера ми стигна ваучерот. Поднесов на 28 декември па во јануари ми побараа нова крна слика и 4д и сега на 17 имале комисија каде е одобрен ваучерот