Zdravo devojcina Sekerot mi e 5. Insulin 4. Dali ima potreba dopolnitelno da ispitam skrien seker ili insulinska resistencija ?
J Jas mislam nema potreba Ako sakas da si mirna napravi si tromesecen chisto da si znaes kako ti variral
Каде проверуваше инсулин? Матичната ми спомна дека на ГАК нешто и се сомнителни резултатите бидејќи во последниве месеци кај сите пациенти инсулинот бил 4. И кај мене во два наврата во последните месеци. Сега земав упат за 8 Септември. Никогаш не сум испитувала хормони таму.
Mene mi zavrsi vtor ciklus posle invitroto, mislam i ovoj nemav ovulacija. Minatiot 100% nemav posto bev na eho, cista imav, a sega spored mene nemav pak. Si go znam telovo. A demek treba da sum mnogu plodna posle stimulaciive... Koj znae i taa dali puknala, use taa mi falese vo zivotov P.s. Stanuvam totalno aseksualna. Dali e psiha posle se, ili hormoni/anovulacii ne znam...
Pa kolku sto jas znam,prv pat. Minatoto invitro nemav vakvo nesto, i sekogas prethodno sum imala redovni ovulacii i folikuli
Sto ima razlika megju Enoxaparin i Kleksan za embrio transfer? Zasto mi pisal Jani vo izvestajot so Enoxaparin da se bockam..
Девојки во понделникот правев трансвер со бластоцисти,денес ми е 8 ми ден од трансвер.Направив тест ми покажа ептен бледа линија,но не го направив со првата утринска мокрача.А стоп инекција ставив на 14 ти февруар.
На сестра ми и кажале на 15ти ден од трансфер да напраи тест Ама ептен нестрпливи сме , во средата го правеше трансферот Да направи утре рано е? Што препорачувате бета хцг преку крв или брз тест?