здраво дали вашите брачни парови земале од овие витамини искуство ?мојот сопруг веќе 4 месеци зема и сакам следниот месец да направиме спермограм
Вчера бев на гинекологија ги имаа сите реагенси освен за инсулин . Претпоставувам дека ги имаат и на биохемија
Мене ми беа готови за еден месец. Кога ми земаа крв ми дадоа и број на кој да се јавам за да прашам дали се готови .
Здраво на сите☺️Прв пат се приклучувам на форумов,а веќе долго време ве читам и ете денес решив да се зачленам.Прво сакам да ви кажам дека премногу корисни информации прочитав од вас,второ се восхитувам на храброста борбеноста и љубовта на овој форум.Е па вака...и мојата борба трае скоро седум години.Зад мене имам една вонматерична бременост што заврши со извадена тубакако и да е тоа помна и конечно се решивме за IVF. Аплициравме прво со две инсеминации..за потоа да ми побараа уште една,ја направивме па ми побараа уште една и неа ја направивме.е сега ми побараа и петта инсеминација.Јас искрено се зачудив. Да ве замолам да ми кажете дали и на некој друг му побарале петта инсеминација.Ѕвонев во фондот неколку дена до ред да прашам зошто ама никој не ми крева.Секој одговор ќе ми значи❤️
Dali mozhe nekoj da pishe ako ima vreme, za shto gi davaat mikroginon i dali posle niv se odi so kratok ili so dolg protokol? Fala vi odnapred.
Da i jas se zacudiv zatoa rekov da prasam dali nekoj imal vakvo iskustvoKe se obidam da gi dobijam nekako vo fondot da prasam
Јас ги користев микрогинон бев со долг проток тоа се контрацептиви и како што ми кажаа на мене ги дават за тај месец да не се создаваат фолукули за нареден месец кога ке почнеш со стимулации да има повеке фоликули ... Ако грешам некој нека ме поправи
Super, fala na odgovorot. Pravi logika. Posledniot pat imav i cisti, pa mozhebi i radi toa... Znaci mesec dena ovie, pa posle se pocnuva so in vitroto.
Женски, денес имам закажано ембриотрансфер со замрзнато ама ми се јавија од Ремедика за некоја нова метода со емриоглу, па со тоа се помагала имплантацијата. Имате ли искуство, не знам дали да ја примениме новава метода
Da, samo Remedika go ima toa Embryoglue. EmbryoGlue is a hyaluronan-enriched embryo transfer (ET) medium which aids in implantation of embryos, hence, improves pregnancy rates in in-vitro fertilization-ET cycles (IVF-ET). Nema steta vo nikoj slucaj. A se naplakja posebno ili vo sklop na vaucerot? Ne sum pravela nikogas vo remedika ama od citanje, mi preporaca nekoja clenka posto imam problem so implantacija . Sistina i Newborn nemaat (taka mi kaza clenka na forumov)
Eмбриоглу содржи хијалурон, кој е супстанца која реагира на одредени рецептори на површината на ембрионот ( ембрионот го ставаат во ембриоглуто) и му помага на ембрионот подобро да се прилепи на ендометриумот на матката. Штета нема. Кај мене беше применето и сега сум 18 недела. Со среќа!
Jas planiram sega da napravam transfer, kaj Dimitrov isto kako tebe, posle missed abortus, i ke go koristam i embryo glue. Clenka od ovde mi kazala deka premnogu ja sugeriraat embriolozite i deka daval izvonredni rezultati vo implantacija. I mislam deka 2500 ili 2700 den e cenata i se naplakja dopolnitelno. Koristi go, nema nisto stetno. Ti posakuvam uspeh
Дали во Ремедика уште бараат тестови за ковид 19 во текот на целата постапка? Имаат понуди што другите клиники ги немаат, а делуваат интересно, некако по сигурно.
Фала во секој случај на одговорот и најверојатно ќе го прифатам па ќе видиме дали ќе се покаже, зошто ја иначе секогаш имам имплантација ама или завршува со спонтан или биохемиска Ти благодарам многу на одговорот и веќе се согласив се надевам за брзо ќе ти се придружам
Aj da prasam pak... Dali znaete kako odi postapkata za prefrlanje zamrznati embrioncinja od New Born vo Remedika. I kolku cini?
I mene me interesira ako znae nekoj, moja prijatelka saka da prefrli....jas uste ne sum se resila da smenam klinika