Јас префрлав од Ремедика во Плодност. Различни се цените по клиникиве. Најдобро да се праша директно во конкретната клиника. Инаку двајцата партнери потпишуваат согласност за префлање, се плаќа во клиниката што ќе превзема и толку од процедурата.
Во ремедика не се наплаќа ништо за префрлањето како што ми кажаа кога се распрашував. Евентуално ако треба да се замрзнат таму а не директно трансфер веројатно по нивен ценовник. Јавете се на рецепција и побарајте да ве поврзат со ивф оддел, ќе ви објаснат. Ќе треба и во њу борн и во ремедика да се потпишат барања и после они треба да си организираат.
Devojki tie shto ste pravele invitro priroden/ modificiran ciklus, dobivate edna stop inekcija od 5000 ili dve 10 000?
Здраво девојки, јас да прашам за Ремедика, дали ми треба негативен ковид тест за ехо на матка? Не сум таму пациент и затоа прашувам, ми треба еднократно
Епа вака друшки.... Денес 2 ден од пункција, од 6 јк 3 дефинитивно оплодени, 3 не даваат знаци за оплодување. Докторот сака на 6 ден да биде трансфер, селекција ќе правел. Мене некако малку ми се гледаат и ми е страв да не им се случи нешто до сабота?
Nisto loso nema da Im se sluci, naprotiv, moze I tie sto ne davaat znaci za oploduvanje, do 5 ti den da se oplodat. Bez grizi I so lesno na transfer Imav takva situacija
Не се малку не може сите секогаш да бидат оплодени мене ми извадија 13 само 6 се оплодија.. така да само со позитивна мисла и нема потреба да се плашиш
Аха значи они не ги тргаат неоплодените си стојат и тие.... Инаку морам ама морам да се пофалам дека сум многу задоволна од тимот и докторот. Ко да не сум примала цел месец хормони. Пункција - само поспаност 1 ден и толку, од вчера на работа сум на нозе цел ден. Не е никаква реклама, навистина ми лежеше на срце па си пишав. Посакувам сите наскоро да се израдуваме.
Devojki na edna prijateka i treba nasa pomos ke ve molam ako znaeete bidejki ne se vo brak so prtnerot za da podnese dok za vaucer trebase izjava za vonbracna zednica mislam Na notar se pravi ili na advokat Ke znaat kako da formuliraat Ako nekoj znae kako treba da bide napisana neka spodeli da ne im naplakaat i za tesktot I koja e cenata ? Fala vi za odgovorite vi posakuvam pozitivna energija i mnogu pozitivni testovi i se razbira zdravi i zivi bebinja
Не треба на адвокат, ние на нотар ја заверивме. Изјавата ќе си ја напишат сами во смисла: Долупотпишаните тие и тие (име и презиме) со тие и тие податоци (датум на раѓање, место на раѓање, ЕМБГ) изјавуваме дека живееме во вонбрачна заедница на таа и таа адреса во период од толку и толку години. (ова за годините го ставив пошто ни рекоа во Ремедика да биде наведено дека живееме заедно повеќе од три години што е жива глупост, демек стерилитет не се рачуна ако се помалку од три години заеднчки живот и немој случајно некој пар да пробува за бебе, а да не живее заедно). Ама подобро да го стават и тоа. Буквално е една реченица и доле ќе се потпишат двајцата, место и датум, нотарот прави заверка позади на документот и тоа е тоа.
Јас обратно од ремедика во борн префрлив и во трансферот ми наплатија наместо околу 34 нез точно колку беше јас 43 илјади платив и плус за замрзнување на другото ембрионче. Ќе ти кажат на контакт центарот во ремедика кај нив како е политиката. Позз
Ајде да прашам, сум имала повеќе трансфери ама сега за прв пат имам прозирен и пообилен вагинален исцедок на самиот ден од трасфер проследено со болки во стомак, и повеќе во десната нога, малтене ко јаки болки при добиено... искуства ко мене?
Ремедика не наплаќа префрлување ембриони од друга клиника. Доколку е предвиден трансфер со тие ембриони што пациентката ги префрла, тогаш се наплаќа само трансферот, 24.000 ден. Доколку остануваат ембриони што треба и понатаму да ги чуваат замрзнати, цената за тоа е 9.500 ден. од ембрион. @AnaAnaBanana сигурна си дека исцедокот не ти е од утрогестан вагиналетата? Димитров става утрогестан вагиналета откако ќе ги вбризгаат ембрионите во матка, а не кажува дека ставил, и јас вака се имам исповадено од памет со исцедок на ден на трансфер пред да ми стане јасно дека ми истекувал утрогестанот.
Ladystardust Не знам дали ставил утрогестан, не спомна ништо, а искрено баш личеше како исцедок од утрогестан само валда ќе спомнеше дека ставил што знам, да стави и да не каже